(VIDEO) MAFIJI ZAPLENJENA IMOVINA: Klan napuljske Kamore ostao bez 20 miliona evra!
Foto: Printscreen Youtube

akcija finansijske policije

(VIDEO) MAFIJI ZAPLENJENA IMOVINA: Klan napuljske Kamore ostao bez 20 miliona evra!

Planeta -

Italijanska policija je zaplijenila imovinu mafijaškog klana napuljske Kamore vrednu 20 miliona evra .

Zaplenjena imovina klana Malardo uključuje 74 zgrade i veliki broj parcela zemljišta u Kazerti, Napulju i Rimu, dve graditeljske kompanije, agenciju za nekretnine i 15 vozila.

"Imovina zaplenjena od šefova klana Kamora Malardo vredna je 20 miliona evra", navela je italijanska finansijska policija u poruci na Tviteru.Policija je otkrila da je "kriminalna holding kompanija", kako zovu mafijaški klan, "akumulirala ogromno bogatstvo" pranjem nezakonitih dobitaka uglavnom preko građevinskog sektora.

Policija je u novembru 2016. godine uhapsila nekoliko osoba povezanih sa klanom Malardo i zaplenila imovinu vrednu 12 miliona evra. Istražitelji su saopštili da je klan proširio delatnost van "tradicionalnih" poput davanja novca na kamatu i krijumčarenja droge na polje distribucije hleba, mlekare i supermarkete.

Malardo klan ima ključnu ulogu u kriminalnoj ravnoteži moći u regionu, prema izveštaju državnog odeljenja za istrage mafije (DIA), interagencijske jedinice osnovane za borbu protiv organizovanog kriminala širom zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track