(VIDEO) MARIN LE PEN ZA NOVE VOĐE SVETA: Putin, Tramp i ja bismo svima doneli mir i bezbednost
Foto: Reuters

Nova osovina

(VIDEO) MARIN LE PEN ZA NOVE VOĐE SVETA: Putin, Tramp i ja bismo svima doneli mir i bezbednost

Planeta -

Predsednica Nacionalnog fronta Marin le Pen izjavila je da će svet postati bezbedniji ako ona pobedi na francuskim predsedničkim izborima jer će raditi rame uz rame s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i izabranim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Le Penova, koja je pozdravila Trampovu pobedu na američkim predsedničkim izbirma, kaže da se narodi u državama širom sveta sve više okreću protiv političkih elita i establišmenta.

"Na raznim izborima presudila je sila ideje, sila koja bi mogla da doprinese mom izboru za predsednika Francuske u maju iduće godine", rekla je ona na otvaranju glavnog štaba svoje predsedničke kampanje u Parizu. Le Penova kaže da je na delu "svetski pokret" protiv "neželjene globalizaije, razornog ultraliberalizma, uništavanja nacionalnih država i brisanja granica".

Upravo to je, smatra ona, dovelo do Bregzita. Zato će prva stvar koju će uraditi kao predsednik države raspisivanje referenduma o članstvu Francuske u EU, najavila je.

Le Penova je rekla da će joj spoljnopolitički prioritet biti saradnja sa predsednicima Rusije i SAD, Vladimirom Putinom i Donaldom Trampom, jer bi taj savez "bio dobar za mir u svetu".

MARIN LE PEN ZADOVOLJNA REZULTATIMA IZBORA: Francuska desničarka čestitala Trampu na pobedi

Ona je pohvalila "slobodni američki narod" zato što je glasao za Trampa i rekla da će "Francuska imati dobre odnose s Rusijom" ako bude izabrana za šefa Jelisejske palate.Takođe je najavila preispitivanje uloge NATO.

"Koja je svrha NATO-a? Od koje pretnje nas on štiti? To je pravo pitanje", kazala jeona za ITV njuz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track