(VIDEO) MASAKR UŽIVO! Snimala je zabavu u gej klubu u Orlandu ne znajući da će biti ubijena
Foto: Youtube Printscreen

Krvoproliće

(VIDEO) MASAKR UŽIVO! Snimala je zabavu u gej klubu u Orlandu ne znajući da će biti ubijena

Planeta -

Amanda Alvear je telefonom snimala atmosferu u klubu Puls u nedelju, samo nekoliko trenutaka pre tragedije. Ljudi se zabavljaju, plešu i piju, ne znajući da će mnogi svoj život okončati baš tu, pod kišom metaka Omara Matina.

Jezivi napad na LGBT noćni klub u nedelju u Orlandu biće zapamćen kao najveći masovni zločin u američkoj novijoj istoriji. U ranim jutarnjim časovima ubica je uleteo u klub Puls i zapucao, ostavivši iza sebe 49 mrtvih i na desetine povređenih.

Među preminulima bila je i Amanda Alvear, 25-godišnja studentkinja, koja je Snepčetom zabeležila tačan trenutak početka tragedije. Video se završava rečima: “Pucnjava” propraćenim sa devet pucnjeva u pozadini.

Njen brat, Brajan Alvear, podelio je video sa medijima:

"Mnogi su se krili u toaletu... poslednji put kad smo se čuli i ona je bila tamo.", izjavio je Brajan.

Amanda je rođena u Devenportu na Floridi, bila je studentkinja univerziteta Južne Floride i radila je kao farmaceutski tehničar. Jedan od stradalih je i 22-godišnji Luis Vielma koji je radio u Universal tematskom parku Harija Potera. Spisateljica Dž.K.Rouling napisala je na Tvitteru: “Imao je samo 22 godine. Ne mogu prestati da plačem.”

(Romper/Guardian/ABC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track