(VIDEO) MERKEL NE ODUSTAJE: Nisu izbeglice donele islamski terorizam u Nemačku
Foto: FoNet

Drži se svoje politike

(VIDEO) MERKEL NE ODUSTAJE: Nisu izbeglice donele islamski terorizam u Nemačku

Planeta -

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je navode da je priliv izbeglica tokom prošle godine doneo u Nemačku islamski ekstremizam, javlja danas AP.

"Islamski terorizam koji sprovodi Islamska država (ID) nije fenomen koji su nam donele izbeglice, već smo se sa tom pojavom suočavali i ranije", rekla je Merkel u sredu uveče na političkom skupu u Meklenburgu-Zapadnoj Pomeraniji.

Nemačka se nedavno našla na udaru niza napada, među kojima su dva bila prva u toj zemlji za koju je odgovornost preuzela Islamska država, podseća američka agencija.

Prošle nedelje je najnovija anketa pokazala da je podrška javnosti Merkelovoj opala od prošlog meseca, usled zabrinutosti zbog posledica njene migrantske politike otvorenih vrata i terorističke pretnje u zemlji.

I republikanski kandidat na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp je pre dva dana na mitingu u Ohaju nazvao katastrofalnom odluku Merkelove da primi više od milion izbeglica, za koju tvrdi da je rezultirala porastom kriminala, i izjavio da njegov protivkandidat Hilari Klinton želi da bude kao nemačka liderka.

Međutim, podaci nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju da kriminalna dela u 2015. godini u toj zemlji nisu povećana u odnosu na prethodnu, naveo je Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track