(VIDEO) MIRAN GRADIĆ POSTAO MEKA PROSTITUCIJE: Prostitutke i turisti ga opsedaju, policija nemoćna
Foto: Prinscreen Youtube

Narušen mir

(VIDEO) MIRAN GRADIĆ POSTAO MEKA PROSTITUCIJE: Prostitutke i turisti ga opsedaju, policija nemoćna

Planeta -

Bordeli su iznenada počeli da se pojavljuju u iznajmljenim apartmanima britanskog mestau Njukvej.

Najezda seksualnih turista toliko je ozbiljna da je policija u poslednjih šest meseci otkrila čak 14 bordela, piše Daily Mail.

Makroi i prostitutke izbegavaju probleme sa zakonom tako što apartmane unajmljuju na kraće vreme, najčešće do sedam dana, pa sve izgleda kao najobičnije letovanje. Nakon što obave planirano, pokupe se i odu.

Policija strahuje da su žene koje rade u tim ad hok bordelima možda žrtve trgovanja ljudima. Dodaju da problem sa bordelima u Njukauju postaje sve ozbiljniji a da se slične stvari događaju i u drugim mestima u okrugu Kornval.

Problem je prvi put isplivao na površinu u julu prošle godine kada su meštani počeli da primećuju da se sumnjivi muškarci kreću oko jedne kuće od crvene cigle. Policija je istražila taj incident pa je nakon toga otkrila 14 bordela širom grada.

"Mislim da ovaj problem nije prisutan samo u Njukveju. Ovo se sigurno događa širom zemlje. Postoji bojazan da su žene koje rade u tim bordelima žrtve trgovanja ljudima ili ljudskog ropstva", rekao je inspektor Dejv Meredit.

"Seksualni radnici se kreću dosta brzo. U jednom bordelu ostanu otprilike sedam dana pre nego što se relociraju. Iznajmljuju apartmane onlajn putem od ljudi koji nisu fizički prisutni u blizini. Iznajmljivači tako ništa ne saznaju."Policija je upozorila stanovnike grada i ostalih mesta iz okoline da prijave sve sumnjive ljude koje vide.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track