(VIDEO) MISTERIOZNI ZLOČIN STAR 7 GODINA: Ubica se hvalisao zločinom, ali je DNK analiza pokazala...
Foto: Youtube Printscreen

Oteta i ubijena

(VIDEO) MISTERIOZNI ZLOČIN STAR 7 GODINA: Ubica se hvalisao zločinom, ali je DNK analiza pokazala...

Planeta -

Marija Bogerl, supruga bankara iz Hajdenhajma, oteta je i ubijena 2010. godine, a greškom je optužen upravo njen muž koji je kasnije sebi oduzeo život. Policija u četvrtak objavila da je uhapšen osumnjičeni za stravičan zločin.

U sredu uveče objavljena je emisija o ubistvu koje je šokiralo Nemačku. U emisiji je objavljen fotorobot osumnjičenog, a jedan od inspektora rekao je da je osumnjičeni priznao dvojici mladića kako je ubio bankarevu ženu.

"Rekao je da ju je izbo nožem. Prema našoj proceni to bi mogao biti ubica Marije Bogerl", rekao je glavni istražitelj Majkl Bauer.

Policija nije objavila ime uhapšenog niti su rekli gde je i kada uhvaćen, ali su izjavili da je reč o osobi za kojom se i ranije tragalo.

Fotorobot osumnjičenog:

Oteta i ubijena

Reč je o jednom od najpoznatijih nerešenih slučajeva u Nemačkoj. Žena šefa "Heidenheimer Sparkassen" banke je 12. maja 2010. oteta iz svoje kuće i ubijena. Policija je neuspešno tragala za ubicom, a onda je u julu 2016. godine jedan muškarac javno, pred svedocima priznao zločin. Pijani muškarac je prošlo leto u gradu Hagenu, dvojici mladića ispričao da živi u Oksenbergu koji je blizu mesta zločina i da je ubio Mariju. Rekao im je i da je ranije bio pripadnik nemačkih oružanih snaga.

Jedan od svedoka razgovor je snimio mobilnim, a snimak je predao policiji. Mladići su policiji opisali kako je muškarac izgledao. Osumnjičeni je rekao i da se dobro snalazi u šumi u okolini Oksenberga. Tamo je pronađeno mrtvo telo Marije Bogerl.

Pretpostavlja se da je policija nedavno uhapsila upravo muškarca koji se "hvalio" ubistvom i o kom je govorio inspektor u spomenutoj emisiji, ali prema poslednjim informacijama, DNK analiza je pokazala da on nije ubica, te je pušten na slobodu. Inače, policija je ranije za svaku informaciju koja bi dovela do ubice nudila nagradu od 30.000 evra.

Suprug se ubio

Maria Bogerl je oteta iz svoje kuće u Hajdenhajmu. Otmičar, ili više njih odvezli su je u njenom Mercedesu. Ubrzo nakon toga, otmičar je pozvao njenog supruga Tomasa Bogerla, šefa banke "Heidenheimer Sparkass" i tražio da mu se tačno u 14 časova preda 300.000 evra otkupnine.

Bogerl je u 15:37 h, sa gotovo 90 minuta zakašnjenja ostavio novac na dogovorenom mestu pored auto-puta. Novac nije pokupljen, a otmičar se više nikada nije javio. Dva dana kasnije pronađen je i mobilni otete žene. Policija je našla i njen automobil, a u njemu i DNK tragove muškarca koji do sad nije identifikovan. Tri nedelje posle otmice, 3. juna 2010. godine, mrtvo telo 54-godišnje Marije Bogerl pronađeno je na rubu šume. Utvrđeno je da je ubijena nožem.

Njen muž je jedno vreme bio osumnjičen, ali se kasnije pokazalo da je to greška. Tomas Bogerl (56) se ubio posle godinu dana istrage, piše Bild.

Molili otmičare

Nakon što je Marija oteta, njen suprug Tomas i deca Kristof i Karina, koji su tada imali 24, odnosno 27 godina, su na televiziji uputili apel u kom mole za život svoje supruge i majke. Tokom obraćanja Tomas i Kristof su se rasplakali. Njihov apel je na televiziji pratilo 6.49 miliona ljudi. Tada još niko nije znao da je Marija već mrtva. Tomas se ubio 14 meseci pošto je pronađeno mrtvo telo njegove žene. Mrtvog ga je pronašla žena koja je čistila porodičnu kuću.

Policija je pronašla oproštajno pismo, ali razlozi samoubistva su ipak ostali tajna.

(Bild/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track