(VIDEO) MOLIO DA GA NE UBIJU: Objavljen snimak na kome je policajac usmrtio nenaoružanog čoveka
Foto: Printscreen Youtube

izašlo na videlo

(VIDEO) MOLIO DA GA NE UBIJU: Objavljen snimak na kome je policajac usmrtio nenaoružanog čoveka

Planeta -

Policajac iz Arizone, sredinom januara, usmrtio je nenaoružanog muškarca u hotelu, a policija je u utorak odlučila da objavi dramatičan snimak nastao nekoliko trenutaka pre ubistva

Incident se dogodio u gradu Mesa u saveznoj američkoj državi Arizona, 18. januara.

Do ubistva je došlo pošto je policija dobila dojavu da je neko uperio pištolj s prozora hotela, u kome je odseo i nesrećni Danijel Šejver (26),otac dvoje dece, koji se u tom gradu nalazio zbog posla.

Iako Danijel zbog prirode svog posla inače nosi dve vazdušne puške, tog trenutka bio je nenaoružan.

Na objavljenom snimku može se čuti kako policija naređuje gostima na petom spratu hotela da napuste sobe, zatim se vidi kako okružuju sobu 502 gde se nalazio Šejver. Istražitelji koji su videli snimak navode kako video prikazuje Šejvera na podu u sobi kako u suzama moli da ga ne ubiju.

Policajci koji su učestvovali u akciji rekli su kako su bili uvereni da je Šejver potegnuo za pištoljem,ali pored njegovog tela nije pronađeno nikakvo oružje. U sobi su kasnije pronađene dve vazdušne puške za koje je kasnije utvrđeno da su mu bile potrebne za posao.

Snimak koji je objavljen prikazuje trenutke pre nego što je čovek upucan, a sudija je zabranio da se ostatak pusti u javnost.

Šejvera je upucao i ubio policajac Filip Brailsford koji je rekao da je nevin, ali on je ipak otpušten zbog kršenja pravila. Takođe je optužen za ubistvo drugog stepena.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track