(VIDEO) NAĐEN DNK KOPILOTA: Ovako su izgledali poslednji trenuci kobnog leta
Foto: Reuters

Identifikacija

(VIDEO) NAĐEN DNK KOPILOTA: Ovako su izgledali poslednji trenuci kobnog leta

Planeta -
78 različitih DNK lanaca otkriveno je u 600 delova tela putnika i članova posade aviona "Džerman vingsa", a napravljen je i niz 3D animacija poslednjih trenutaka leta

MOSKVA - Stručnjaci su otkrili tragove DNK Anderasa Lubica, koopilota u "Džerman vingsovom" avionu, koji se srušio u francuskim Alpima, dok su prikupljali ostatke žrtava i uzimali uzorke DNK.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stručnjaci su do sada preuzeli 600 delova tela i utvrdili 78 različitih DNK lanaca, uključujući i Lubicov. Istražitelji su danas natavili potragu u planinama peške, jer loše vreme sprečava korišćenje helikoptera, prenose agencije.

Nemački forenzičar i direktor Institura za sudsku medicinu u Berlinu, Mikael Cokos, rekao je za Bild da će za oko tri nedelje 95 odsto žrtava biti identifikovano i zvanično poglašeno mrtvim. Najvažnije je da se u narednih nedelju dana kompletiraju delovi tela, jer će posle biti nemoguća DNK identifikacija, kaže on, prenosi Sputnjik.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vlasti očekuju da će biti identifikovano svih 150 ljudi, poginulih u nesreći, kao i da će uspeti da lociraju drugu crnu kutiju, koja treba da pruži više podataka o okolnostima pod kojima je došlo do tragedije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Napravljeno je više 3D simulacija tog leta koji se u utorak, 25. marta, kobno završio pogibijom svih 150 putnika i članova posade. Evo najuspelijih:

http://www.youtube.com/watch?v=p1rpuhoLm8A
http://www.youtube.com/watch?v=1AIDthHZAVk
http://www.youtube.com/watch?v=2Jb6E_aV6Zw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track