(VIDEO) NAJSUMANUTIJA TEORIJA ZAVERE IKADA: Stari Grci su koristili laptop, dokaz je ova skulptura!
Foto: Prinskrin Yt

Neobični detalji na antičkom artefaktu

(VIDEO) NAJSUMANUTIJA TEORIJA ZAVERE IKADA: Stari Grci su koristili laptop, dokaz je ova skulptura!

Planeta -
MALIBU - Teoretičari zavere uvereni su da putovanje kroz vreme postoji, a dokaz za to našli su D. Pol Geti muzeju u Malibuu u kojem se nalazi grčka skulptura deteta koje drži predmet pokazujući ga ženi, za koji oni veruju da je - otvoreni laptop.

I zaista, na prvi pogled tako izgleda, što je otvorilo mnoga druga pitanja poput onih šta ga napaja i otkud im takva naprava? Je li ga napravio antički Stiv Džobs ili vanvremenski Bill Gejts? A možda je laptop bio poklon od vanzemaljaca?

Na stranici 'StillSpeakingOut' pojedini teoretičari tvrde, naime, da je u pitanju laptop i to s dva USB ulaza.

"Kada gledam skulpturu ne mogu da ne pomislm na proročicu iz Delfa koja je sveštenicima omogućavala komunikaciju s bogovima, vanzemaljcima i vremenskim putnicima, od kojih su dobijali važne informacije i visokotehnološke uređaje", piše na stranici.

Ipak, stvarnost je malo drugačija. Naime, stručnjaci tvrde da skulptura za koju se veruje da je nastala oko 100. godine prije nove ere prikazuje plitku kutiju ili voštanu ploču. Naime, skulptura je navodno deo pogrebne umetnosti Grka, a voštana ploča služila je za ispisivanje poruka.

Da li su teoretičari zavere u pravu, procenite i sami, pogledajte ovaj snimak:

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track