(VIDEO) NAJLUĐI SEKS SKANDAL IKADA: 10 godina držala ljubavnika na tavanu a onda se desio šok
Foto: Shutterstock

Život piše romane

(VIDEO) NAJLUĐI SEKS SKANDAL IKADA: 10 godina držala ljubavnika na tavanu a onda se desio šok

Planeta -

Rođena davne 1880. godine negde u Nemačkoj, Valburga "Doli" Keršhel bila je upletena u jedan od najbizarnijih seks skandala u svetskoj istoriji. Naime, udala se za bogatog vlasnika uspešne fabrike kecelja, ali je brak nije zadovoljio. Zbog toga se okrenula ljubavnicima.

Bizarna priča počinje jednog jesenjeg dana 1913. godine kada je zamolila svog supruga, Freda Osterejha, da pošalje jednog svog zaposlenog kako bi popravio njenu mašinu za šivenje. Kad je sedamnaestogodišnji Oto Sanhuber pokucao na vrata, Doli ga je sačekala praktično gola. Šivaća mašina je ostala netaknuta, ali taj sudbonosni dan označio je početak njihove veze koja će potrajati decenijama.

Kako je u to vreme pisao LA Tajms, ispočetka su se Oto i Doli sastajali u hotelima u tajnosti, ali uskoro su počeli da se sastaju i u bračnom domu Osterejhovih. Viskonsin je u to vreme bio središte konzervativnog američkog društva i komšije su počele da se bune zbog učestalih poseta nepoznatog mladića udatoj ženi. Doli je dobila sjajnu ideju.

Oto će dati otkaz i doseliti se na tavan Osterejhovih gde će moći da uživa u blagodetima veze bez znatiželjnih očiju iz komšiluka. Oto bi morao da se odrekne svakog ljudskog kontakta, osim svakodnevnih užitaka sa Doli. Njemu to nije previše smetalo i uskoro je počeo da živi na tavanu. Tokom večeri je praktično gutao knjige koje bi mu Doli donosila iz obližnje knjižare.

Često bi maštao o životu pisca šund romana. Nakon pet godina tajnog života, Oto je uspeo i da objavi nekoliko romana pod pseudonimom, ali Fred Osterejh je počeo da tone u ludilo. Čuo je neobjašnjive zvuke s tavana, cigare su mu nestajale i često je video senku koja prolazi ispred vrata spavaće sobe. Godine 1918. je odlučio da se preseli u Los Anđeles, ne sluteći da će ga utvara pratiti.

Doli je pristala na selidbu, ali pod uslovom da nova kuća takođe ima tavan. U LA bračni par sve češće se svađao i kada je 1922. godine izbila žestoka svađa, zabrinuti Oto se spustio s tavana i ubio Freda kako bi zaštitio svoju ljubavnicu. Pomalo u panici, dogovorili su se da će Oto zaključati Doli u orman i pretvaraće se da je neko provalio u kuću kako bi je opljačkao i usput ubio Freda. Policija je poverovala u tu priču jer nisu imali razlog za sumnju, na kraju krajeva, Doli je bila zaključana u orman nakon ubistva. Udovica je nasledila bogatstvo i dobila slobodu da nesmetano uživa u ljubavi s Otom. Međutim, nastavila je da ga drži na tavanu, a Oto je kasnije pričao da je postao rob ljubavi prema Doli.

Dok je prethodni ljubavnik životario na tavanu, Doli se okrenula novim ljubavnicima. Počela je vezu s advokatom Hermanom Šapirom, ali i trećim ljubavnikom Rojem Klumbom. Hermanu je greškom poklonila sat pokojnog Freda i to sat čiji nestanak je prijavila tokom sudbonosnog ubistva. Osim toga, Roja je zamolila da se reši oružja kojim je ubijen nesrećni Fred. Jednom prilikom, nakon žestoke svađe, Roj je odlučio da sve ispriča policiji. Hermanu je Doli negde u isto vreme rekla da treba da nahrani njenog polubrata koji se tih dana skrivao na tavanu.

Oto je bio presrećan zato što je prvi put za gotovo deset godina razgovarao s nekom drugom osobom osim Doli. Herman nije bio nimalo zadovoljan što je Oto na tavanu i poterao ga je istog trena. Uplašeni Oto pobegao je u Kanadu.

Nekoliko godina kasnije, 1930. godine, Herman i Doli su se razišli u jako lošim odnosima i razočarani advokat ispričao je sve policiji. Losanđeleška policija ju je uhapsila i stavila na optuženičku klupu. Otu je suđeno u odsustvu i proglašen je krivim, ali pošto je zločin zastareo, nastavio je da živi kao slobodan čovek. Doli je pronašla novog ljubavnika s kojim je srećno živela narednih trideset godina i na kraju su se i venčali.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja