(VIDEO) NESREĆNICI NE MOGU DA SE POVRATE OD STRAHA: Više od 470 naknadnih potresa prodrmalo Italiju!
Foto: Reuters

Zemlja stalno drhti

(VIDEO) NESREĆNICI NE MOGU DA SE POVRATE OD STRAHA: Više od 470 naknadnih potresa prodrmalo Italiju!

Planeta -

Više od 470 naknadnih potresa zabeleženo je u Italiji od snažnog zemljotresa koji je u sredu ujutro pogodio centralnu Italiju, javlja italijanska agencija Ansa.

Noćas je zabeleženo 100 potresa, a poslednji je bio u 6 sati i 51 minut, saopštio je Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju. Geolozi kažu da su naknadni potresi normalni.

"Naknadni potresi se nastavljaju na način dosledan teorijskim modelima," navode geolozi. Oni kažu da se zemljotresi od 6 stepeni Rihterove skale dogadaju svakih 15 godina u Italiji, što bi trebalo da podstakne vlasti na dodatnu prevenciju od rizika, prenosi italijanska agencija.

Razaranje u Amatrićeu (Foto: Reuters)
Razaranje u Amatrićeu (Foto: Reuters)

Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali, koji je juče ujutru u 03.36 sati zatresao oblast u blizini Peruđe, oko 170 kilometara severoistočno od Rima, osetio se na širokom području središnje Italije i isterao brojne ljude na ulice.

Najteže je pogođeno područje između regija Lacio, Marke, Umbrija i Abruca gde su uništena mesta Akumoli, Amatriče, Posta i Arkvata del Tronto u kojima su se ljudima pred zoru krovovi obrušili na glave dok su spavali, pa su osvanuli u ruševinama, krhotinama i prašini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja