(VIDEO) NIKAD BIZARNIJE TAKMIČENJE: Braća iz Slovačke najbrži u kopanju grobova!
Foto: Reuters

Pogrebnici

(VIDEO) NIKAD BIZARNIJE TAKMIČENJE: Braća iz Slovačke najbrži u kopanju grobova!

Planeta -

Tim iz slovačkog sela Trenčin krunisan je titulom najbržih kopača grobova u centralnoj Evropi nakon što su iz takmičenja izbacili najjače rivale Poljsku i Mađarsku.

U takmičenju u kopanju grobova učestvovalo je 10 timova koji su imali samo lopate. Zadatak je bio iskopati grob 1,5 metara dubine, dva metra dužine i 0,9 metara širine. Takmičenje se održava u okviru Međunarodne izložbe usluga sahrane i kremiranja koje ima za cilj da promoviše pogrebnu industriju i pruži manje ozbiljan pogled na posao kopača grobova.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

"Cela izložba ima za cilj da okupi grupe pogrebnih kompanija kako bi se družili i pokazali ljudima koliko je posao kopača grobova težak. Groblja u Slovačkoj su uglavnom prenatrpana i ima malo mesta između grobova tako da kopaju ljudi, a ne mašine. Oni naporno rade i po kiši i po snegu", rekao je Kristijan Stric, portparol ovog događaja.

Pobednici su dvojica braće Ladislav i Čaba Skladan iz pogrebne firme Peter Pastorok koji su iskopali grob za 54 minuta, a petočlani žiri ga je ocenio najurednijim.

"Srećan sam što smo pobedili. To je prava satisfakcija nakon 15 godina u ovom poslu", rekao je Čaba dok je Ladislav dodao: "Morao sam da se fokusiram na brzinu danas, ali obično kada je vreme lepo mogu da pričam sa svojim bratom i to je posao iz snova".

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track