(VIDEO) NJEGA SU NAZVALI KUNG FU POLICAJAC: Kad vidite koliko je hrabar, shvatićete i zašto
Foto: Printscreen Youtube

Hrabrost

(VIDEO) NJEGA SU NAZVALI KUNG FU POLICAJAC: Kad vidite koliko je hrabar, shvatićete i zašto

Planeta -

Vozač policijskog automobila zapaljenog od strane radikalnih levičara tokom nedavnih protesta u Parizu promovisan je od pripravnika u "kompletnog" policajca - uprkos tome što je tek položio ispite.

Kevin Filipi (28) je nazvana "Kung Fu policajac" od strane francuskih medija, nakon snimaka stravičnog napada koji je pokazao kako vešto izbegava udarce gvozdenom šipkom od strane maskiranog napadača.

Filipi, probni policajac, posegao je za pištoljem ali onda je odlučio da je bolje da ode dalje od svog upaljenog automobila.

Na svečanosti u francuskom ministarstvu unutrašnjih poslova, kome je prisustvovao predsednik Fransoa Oland, on je dobio "zlatnu medalju za unutrašnju bezbednost", što je i najveća francuska policijska nagrada.

Ministar unutrašnjih poslova, Bernar Kazenuve, najavio je da će Filipi biti odmah unapređen u "čuvara mira", ili "kompletnog" policajca, uprkos tome što je nedavno završio svoj prijemni ispit.

"Ono na šta sam izuzetno ponosan je bila vaša ekstremna samokontrola," rekao je Kazenuve. "Ovo je bpolicajac koji je imao i jaku ličnost i duboke vrednosti, jer je imao pištolj", rekao je on.

(Indipendent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track