(VIDEO) NOV DŽIHAD DŽON: Dečak koji na snimku Islamske države preti nevernicima je Britanac!
Foto: Printscreen Twitter

Utvrđen identitet

(VIDEO) NOV DŽIHAD DŽON: Dečak koji na snimku Islamske države preti nevernicima je Britanac!

Planeta -
Mališan se zove Isa Dare i sin je Grejs Dare, Britanke koja je preššla u islam i pridružžila se toj terorističkoj organizaciji, pišu britanski mediji.

Takozvana Islamska držžava je tokom vikenda objavila video u kojem ekstremisti koji govore s britanskim naglaskom ubijaju petoro Britanaca koji su navodno "ššpijunirali" ISIL. U jednom od jezivijih prizora, pojavljuje se dečak koji takođe priča s britanskim naglaskom i preti kako će ubiti sve koji nisu muslimani.

Video potom prikazuje pet smaknuća, sva izvršena pucanjem u glavu iz velike blizine. "Indipendent" piše da se radi o Isi Dare, sinu Britanke nigerijskog porekla Grejs ‘Kadija’ Dare iz Londona. Njen otac Henri Dare potvrdio je za britanski "Telegraf" da se radi o njegovom unuku.

Prošle godine Grejs Dare postavila je fotografiju Ise na Tviter na kojoj dečak drži kalaššnjikov, veći od njega.

Grejs Dare je odrasla u katoličkoj porodici nigerijskog porekla, a veruje se da je blisko povezana s ubicama britanskog vojnika Lija Rigbija 2013. godine. Ona je otputovala u Siriju 2012. godine i udala se za ŠŠveđanina Abu Bakra, za kog se veruje da je u međuvremenu poginuo. Osim Ise, Grejs ima još jednog, mlađeg sina Abdura Rahmana.

Grejs se svojevremeno hvalila da bi htela da postane prva žžena koja je u ime ISIL nekome odrubila glavu, navode mediji.

Britanski premijer Dejvid Kameron je juče video-snimak ISIL nazvao očajničkim potezom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja