(VIDEO) NOV KAMERONOV GAF: Saosećam s turistima čije putovanje ometaju migranti!
Foto: Ap, Rojters

Ništa za to što je čovek mrtav

(VIDEO) NOV KAMERONOV GAF: Saosećam s turistima čije putovanje ometaju migranti!

Planeta -
Ovo je britanski premijer rekao na vest da su izbeglice masovno nagrnule noćas u Evrotunel u očajničkom pokušaju da se dokopaju Britanije, pri čemu je poginuo jedan Sudanac!

LONDON/KALE - Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da je zabrinut zbog masovnog pokušaja izbeglica da kroz Evrotunel uđu u Britaniju, pri čemu je jedan Sudanac poginuo, ali saosećanje je izrazio turistima koji su "imali problema do dođu do Kalea zbog ovog incidenta"!

"Taj događaj navodi na veliku zabrinutost... Veoma saosećam sa turistima koji su imali problema da dođu do Kalea zbog ovog incidenta. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da bi, u saradnji sa Francuzima, stali na kraj ovom problemu", rekao je jutros Kameron i dodao da će britanska vlada učiniti sve što može da bi rešila migrantsku krizu u Kaleu.

A u tom "incidentu" je stampedo od 2.000 nesrećnih izbeglica očajno pokušao u francuskom gradu Kaleu uđe u Evrotunel, koji povezuje Francusku i Eglesku ispod Lamanša, i probije se do Velike Britanije.

Poginuli nesrećnik je Sudanac star između 25 i 30 godina. Njega je udario kamion koji se iskrcavao sa trajekta koji povezuje francusku i englesku obalu Lamanša, naveo je policijski izvor. Time je ukupan broj migranata koji su preminuli u blizini terminala Evrotunela tako je porastao na devet od početka juna do danas.

"Nesreća se dogodila tokom noći, a u šest sati izjutra policija još ima mnogo posla. Oko ulaza u tunel se i dalje nalazi 500 do 1.000 migranata", rekao je taj izvor.

http://www.youtube.com/watch?v=FZrA33ER3yc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track