(VIDEO) NOVA DROGA POSEBNO OPASNA ZA DECU: Pre svega zbog UKUSA I OBLIKA
Foto: Beta Ap

Bizarno

(VIDEO) NOVA DROGA POSEBNO OPASNA ZA DECU: Pre svega zbog UKUSA I OBLIKA

Planeta -

Na ilegalnom tržištu droga pojavila se još jedna nova, sintetička koja miriše na jagode i izgleda poput žvakaće gume ili gumenih bombona.

Zapadna Evropa već neko vreme zna za novi oblik kristalnog meta, podvrste amfetamina, posebno ozloglašene po tome što spada u jedan od najružnijih i najbržih načina za smrt. Upravo zbog ukusa i izgleda, a zabeležili su se i slučajevi kad je "jagoda-meh" pronađen i u čokoladnoj varijanti, na oprezu posebno moraju biti roditelji male dece.

Krital met je poznat decenijama, i uvek je bio popularan. Poslednjih godina je, međutim, sve popularniji u zemljama Evropske unije i SAD-a. Broj korisnika i zavisnika povećava se svake godine, a zapadne vlade do sada su u pravilu nemoćne u sprečavanju stalnog rasta broja zavisnika.

Nakon dužeg vremena prozrokuje teške organske i psihološke poremećaje. Ovaj prah, poput sićušnih kristala, zbog čega je poznati i kao "led", može se uživati oralno, snifanjem, pušenjem ili čak intravenozno, špricom.

Proizvodnja je u osnovi jako jednostavna, zato jer se proizvodi po kojekakvim katastrofalnim divljim laboratorijima, a kada se uzme, ekstremno snažno aktivira moždane ćelijee za uživanje, zbog čega razvija i snažnu fizičku i psihičku zavisnost. Gram košta oko 70 evra.

Puno je opasniji čak i od kokaina i heroina, jer deluje izrazito naglo. Zavisnik vrlo brzo počinje da fizički propada, dobiva jezive ekceme i plikove po celom telu, a mnogima od njih kraju bude dijagnostifikovan HIV ako su koristili nesterilne špriceve.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track