(VIDEO) NOVI PREDSEDNIK SAD ZABLISTAO: Biću vođa svim građanima, služiću ovom narodu!
Foto: Printscreen Fox News

Tramp se obratio naciji

(VIDEO) NOVI PREDSEDNIK SAD ZABLISTAO: Biću vođa svim građanima, služiću ovom narodu!

Planeta -

Donald Tramp, novoizabrani predsednik Sjedinjenih američkih država obratio se svojim biračima i svim građanima SAD rekavši da će služiti svim građanima Amerike.

"Žao mi je što ste čekali, ovo je komplikovan posao. Hvala vam puno. Upravo sam primio poziv od svoje protivkandidatkinje Hilari Klinton. Čestitala mi je na pobedi. Ja čestitam njoj i njenoj porodici na veoma tesnoj borbi, snažno se borila", rekao je Tramp i poručio da će biti predsednik za sve građane SAD.

"Biću predsednik svih građana. Ova pobeda mi mnogo znači. Za one koji su me odabrali, tražim vašu pomoć kako bismo zajedno našu veliku zemlju učinili još boljom. Milionima vrednih žena i muškaraca, poručujem: Služiću Vama, narodu. Ova zemlja ima odličan potencijal, a zajedno ćemo učiniti da bude još bolja. Svi vi imate potencijal, i iskoristićemo ga zajedno. Gradićemo mostove, aerodrome, bolnice, škole, obnovićemo infrastrukturu i dati posao milionima koji ga nemaju", rekao je Tramp.

Foto: Prinstcreen YT
Foto: Prinstcreen YT

On je na pozornicu izašao zajedno sa suprugom Melanijom i decom, a masa ga je dočekala snažnim ovacijama. Tramp je svojim glasačima dao važno obećanje,da će Amerika postati najveća sila.

"Bili ste lojalni tokom ovog dugog puta od 18 meseci. Imam odličan plan za našu ekonomiju. Udvostručićemo rast i postati najveća sila. Razvijaćemo dobre političke i ekonomske odnose s drugim zemljama. Verujte, nijedan san niti izazov nisu preveliki. Amerika ne planira da se zadovolji ničim što je manje od najboljeg. Želim da poručim svetu: pošteno ćemo se odnositi prema svima. MI želimo saradnju a ne konflikte", poručio je novi predsednik.

Foto: printscree
Foto: printscree

Donald Tramp se potom zahvalio porodici, roditeljima, sestri i braći.

"Zahvaljujem svojim roditeljima, koji me sada gledaju s neba. Divni ljudi, koji su me naučili svemu što znam. Bili su divni u svakom pogledu. Zahvaljujem i svojim sestrama Meri En i Elizabet, koje su ovde samnom. Svom bratu Robertu, velikom prijatelju i čoveku", dodao je Tramp.

Posle toga se okrenuo i obratio supruzi Melaniji, koja mu je bila velika podrška tokom kampanje i svojoj deci.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Volim vas i želim da vam se zahvalim. Hvala vam!", rekao je kratko.

Tramp je potom zahvalio svom timu među kojima je istakao i nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudija Džulijanija.

"Pogledajte sve ove ljude: Krisa Kristija, Rudija Đulijanija... imamo jako talentovane ljude ou timu. Posebno bih se zahvalio Rudiju. Putovao je, sastančio, Rudi se nikad ne menja. Sjajan je. Velika zahvalnica ide i dr Benu Karsonu. Tu je i Majk Hakabi...hvala vam svima", zaključio je novi predsednik SAD.

(VIDEO) UŽIVO AMERIKA IZABRALA PREDSEDNIKA: TRAMP SLAVI U ŠTABU Hilari mi čestitala pobedu!

(EKP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja