(VIDEO) NUDE SVE SAMO DA IH NE TUŽE: Junajted erlajnz daje do 10.000 dolara za prepuštanje sedišta
Foto: Youtube Printscreen

Prpa!

(VIDEO) NUDE SVE SAMO DA IH NE TUŽE: Junajted erlajnz daje do 10.000 dolara za prepuštanje sedišta

Planeta -

NJUJORK - Američka avio-kompanija "Junajted erlajnu" saopštila je danas da će davati 10.000 dolara kompenzacije putnicima koji dobrovoljno prepuste svoja sedišta na prebukiranim letovima ne bi li popravila imidž pošto su nedavno silom izbacili putnika iz jednog od svojih aviona.

"Naš cilj je da sprečimo incidente i postanemo avio prevoznik sa većim fokusom na mušterije", navodi se u saopštenju Junajteda.

Prethodne dve nedelje Junajted se nalazio u žiži javnosti pošto su se na internetu pojavili video-snimci na kojima se vidi da obezbeđenje avio-prevoznika silom izbacuje putnika Dejvida Daoa (69) iz aviona. Daou su slomljena dva zuba, nos, a dobio je i potres mozga tokom gužve koja je nastala kada nije želeo da napusti avion, rekao je njegov advokat dodavši da će verovatno tužiti avio-kompaniju.

Junajted ima politiku da prodaje više mesta nego što zaista ima na avionu da bi se popunila mesta ljudi koji se ne pojave na određenom letu. Kompanija saopštava da više neće zvati organe reda da blokiraju ulaz u avion i da putnici koji su već smešteni neće morati da prepuštaju svoja sedišta. Junajted će takođe prihvatiti politiku "bez pitanja" o izgubljenom prtljagu, nudeći kompenzaciju od 1.500 dolara kako bi troškovi izgubljenog prtljaga bili pokriveni od juna.

"Ovo je prekretnica za sve nas u Junajtedu", rekao je izvršni direktor te kompanije Oskar Munjoz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track