(VIDEO) OBNOVLJENE BORBE: Vojska DNR ušla u predgrađe Marijupolja
Foto: AP

Zauzimanje pozicija

(VIDEO) OBNOVLJENE BORBE: Vojska DNR ušla u predgrađe Marijupolja

Planeta -
Prethodno je predsednik samoproglašene DNR Aleksandar Zaharčenko objavio ofanzivu

DONJECK - Ministarstvo odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštilo je da su njene snage ušle u predgrađe Marijupolja.

Proruske snage osvojile su predgrađe Debaljcevo, koje je strateški važno uporište, javlja Raša tudej.

Post by RT на русском.

Prethodno je predsednik DNR Aleksandar Zaharčenko objavio da su proruske snage krenule u veliku ofanzivu na strateški važan lučki grad Marijupolj, koji su u ofanzivi prošlog leta osvojile ukrajinske trupe. On je za RIA Novosti izjavio da je ofanziva najbolji način "odavanja počasti svim našim mrtvima".

Iz kancelarije ukrajinskog gradonačelnika Marijupolja navodi se da je u raketnim napadima sistemom "grad" poginulo 27 osoba, a ranjno više od 90. U napadu proruskih snaga je izgorelo i više zgrada i automobila, ističe Oleg Kalinjin, portparol gradonačelnika Marijupolja.

Zbog napada na Marijupolj, predsednik Ukrajine Petar Porošenko prekinuo je posetu Saudijskoj Arabiji i vratio se u zemlju. Premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da je Kijev zatražio hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN. On je takođe rekao kako je sazvao i sastanak ambasadora Grupe sedam zemalja i ambasadora zemalja članica SB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track