(VIDEO) OBRUKAO SE U PARLAMENTU: Dejvid Kameron ne zna odgovor na pitanje iz osnovne škole!
Foto: Printscreen YouTube

Sramota jedna

(VIDEO) OBRUKAO SE U PARLAMENTU: Dejvid Kameron ne zna odgovor na pitanje iz osnovne škole!

Planeta -

Poslanica stranke Zelenih Karolina Lukas postavila je britanskom premijeru jednostavno pitanje iz gramatike, a on je izbegao je da joj odgovori i prešao na drugu temu!

Lukasova, koja se nalazi u ovogodišnjem kurikulumu britanskih državnih škola, zatražila je Kameronu da kaže definiciju modalnog glagola i prošlog trajnog vremena i da objasni razliku između zavisnih i nezavisnih veznika - sve pitanja iz testova engleske gramatike za četvrti razred osnovne škole.

Karolina Lukas postavlja pitanje Dejvidu Kameronu (Foto: Printscreen YouTube)
Karolina Lukas postavlja pitanje Dejvidu Kameronu (Foto: Printscreen YouTube)

Premijer je prvo ćutao, na šta su poslanici opozicionih laburista prasnuli u smeh i počeli da mu dobacuju, a kad je progovorio, bolje da nije.

"Cilj pitanja iz školskog programa je da se našoj deci omogući bolje obrazovanje od onog koje smo mi imali. Pošto imam troje dece koja pohađaju državne škole, uveren sam da će ona na ta pitanja uspešno odgovoriti', izvlačio se premijer.

Ovih dana javno se osramotio i britanski ministar obrazovanja Nik Gib, koji tokom gostovanja na Četvrtom proramu BBC-ja isto nije tačno odgovorio na pitanje koje se nalazi u gramatičkim testovima za državne osnovne škole. školstva Nick Gibb koji tijekom gostovanja na 4. programu BBC-ja također nije uspio točno odgovoriti na gramatičko pitanje koje se nalazi u testovima za pučkoškolce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track