(VIDEO) ON JE UBIO POLICAJCA U PARIZU: Larosi Abala napao u ime Islamske države
Foto: Printscreen

Lice zločinca

(VIDEO) ON JE UBIO POLICAJCA U PARIZU: Larosi Abala napao u ime Islamske države

Planeta -

Napadač, koji je protekle noći ubio 42-godišnjeg policajca u predgrađu Pariza, a potom u njegovoj kući držao kao taoce njegovog sina i suprugu, koja je takođe nađena mrtva, identifikovan je kao Larosi Abala (25).

Neimenovani izvori bliski istrazi navode da je Abala pre tri godine osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog “zločinačkog udruživanja u cilju izvođenja terorističkih činova“, a sudilo mu se zajedno sa još sedam optuženih.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar kaznev izjavio je danas da je ubistvo policajca u predgrađu Pariza predstavlja kukavički teroristički napad. I portparol Vlade Stefan le Fol takođe je izjavio za radio RTL da se radi o terorističkom napadu.

Fransoa Oland, Manuel Vals i Bernar Kaznev posle hitnog sastanka (Foto: Reuters)
Fransoa Oland, Manuel Vals i Bernar Kaznev posle hitnog sastanka (Foto: Reuters)

Kaznev je, posle vanrednog sastanka koji je zbog tog zločina sazvao predsednik Fransoa Oland, rekao da je vlada potpuno mobilisana za borbu protiv terorizma i da je od početka godine izvršeno oko 100 hapšenja.

Za istragu je zaduženo antiterorističko tužilaštvo, podseća AFP.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u kojem je Abala protekle noći u predgrađu Pariza ubio policajca ispred njegove kuće, a potom se u toj kući zabarikadirao i kao taoce držao suprugu i sina policajca, javile su agencije.

Les vidéos de Larossi Abballa, alias Dr Food by LePoint

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track