(VIDEO) ONA JE DVOJNICA NAJMOĆNIJE ŽENE EVROPE: Evo gde to sve koristi
Foto: Youtube/Jochen Florstedt

Nova Merkelova

(VIDEO) ONA JE DVOJNICA NAJMOĆNIJE ŽENE EVROPE: Evo gde to sve koristi

Planeta -

Iako popularnost nemačke kancelarke Angele Merkel pada iz dana u dan, njena dvojnica Ursula Nava-Vanecki ne može da se požali na zaradu jer se svi nemački mediji otimaju za termin u kojem bi ova 56-godišnja Poljakinja kao alternativna savezna kancelarka gostovala.

Kako piše Dojče Vele, Ursula Nava-Vanecki svojim izgledom, gestikulacijom i oblačenjem frapantno sliči na kancelarku u tolikoj meri da se nemačke televizijske kuće otimaju za gostovanje ove skromne poreske savetnice koja se iz Poljske doselila u Nemačku 1985. godine.

Njena zapanjujuća sličnost sa najmoćnijom svetskom političarkom donijela joj je slavu koju nije mogla ni da sanja, pa kao i lik koji otelotvoruje teško pronalazi slobodne termine. Za Poljakinju se otimaju i listovi poput Monda i Zajta, u kojima je njena sličnost iskorištena za pikantne editorijale u kojima glumi susrete sa svetskim političarima, a kućni budžet pojačava gostujući na rođendanima ruskih bogataša.

Zaigrala je i glavnu ulogu u interaktivnoj televizijskoj seriji 'Ti si kancelar' u produkciji Galileo.tv-a, u kojoj sami gledaoci postali kancelarka koja smenjuje i imenuje ministre i donosi odluke od presude važnosti za državu.Kancelarska karijera Ursule Nave-Vanecki počela je sasvim slučajno kada se bivša porezna savetnica odlučila zbog slične garderobe koju ima u ormaru za jedan karneval kostimirati u Angelu Merkel. Podsaknuta nevjerojatnom sličnošću, čak je poslala svoju fotografiju u kostimu jednoj agenciji koja posreduje dvojnike, ali je odbijena je zbog premale sličnosti.

Ali onda je stigao telefonski poziv u vrijeme predizborne kampanje za savezne izbore 2013., kada je tražena dvojnica za snimanje predizbornih spotova na televizijskim stanicama ZDF i RTL, i otad se redovno pojavljuje na gotovo svim nemačkim televizijskim kanalima.

Ipak, kad je izbeglička kriza bila na vrhuncu, dvojnica Angele Merkel je odustala od brojnih nastupa iz straha, a kao 'profesionalna političarka', Ursula Nava-Vanecki pomno bira događaje na kojima će učestvovati jer, kako sama kaže, želi da izbegne nanošenje štete ugledu prave kancelarke.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 10.03.2017

(Tportal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track