(VIDEO) ONA JE LICE PJONGJANGA Da vidite kako je čuvena TV voditeljka objavila vest o atomskoj probi
Foto: Printscreen YouTube

Ljubimica nacije

(VIDEO) ONA JE LICE PJONGJANGA Da vidite kako je čuvena TV voditeljka objavila vest o atomskoj probi

Planeta -

"Naši nuklearni stručnjaci testirali su najrazvijeniju nuklearnu bojevu glavu na severnom terenu za probe. Nije zabeleženo curenje radioaktivnog materija, a nije bilo ni štete po okolinu", objavila je sa širokim osmehom na licu Ri Čun-hi, najdugovečnija voditeljka severnokorejske državne televizije.

"Partija čestita našim nuklearnim naučnicima na uspešnoj nuklearnoj probi", dodala je Hi i užasnula ostatak sveta.

Hi je, inače, televizijska zvezda koja uživa posebno poverenje nacionalnog lidera Kim Džonga-una, zbog čega je zadužena za prezentovanje najvažnijih vesti, poput današnje informacije o najjačoj do sadaj nuklearnoj probi.

Danas je nosila ružičasto-crnu narodnu nošnju dok je obaveštavala građane Pjongjanga, a i celog sveta, da je njena država sprovela test kojim je dokazano da poseduju bojevu glavu koja je dovoljno laka da može da je ponese balistička raketa, prenosi AFP.

Iskusna spikerka pri čitanju važnih saopštenja koristi pune nazive poput "Demokratska Narodna Republika Severna Koreja je testirala bojevu glavu...".

Ova TV zvezda, 70-tak godina stara, čita vesti i kad god Severna Koreja želi da se pohvali svojim najnovijim dostignućima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track