(VIDEO) OVAKO JE SPREČEN MASAKR: Oni su skočili na teroristu i tukli ga dok ga nisu onesvestili!

NAPAD U FRANCUSKOJ

(VIDEO) OVAKO JE SPREČEN MASAKR: Oni su skočili na teroristu i tukli ga dok ga nisu onesvestili!

Planeta -
U jednom trenutku smo mu oduzeli kalašnjikov, ali on je izvadio nož s kojim je isekao po vratu mog kolegu. Nismo imali izbora, rekao je u ispovesti američki vojnik Entoni Sandler

PARIZ - Dva američka vojnika na godišnjem odmoru i jedan stariji Britanac putovali su francuskim vozom na liniji Amsterdam - Pariz u koji je u petak uveče ušao naoružani napadač i otvorio vatru na putnike. Međutim ovi putnici heroji sprečili su novo krvoproliće u Francuskoj.

- Primetio sam jednog radnika železne kako beži, a onda video čoveka sa kalašnjikovom - započeo je svoju priču jedna od junaka dana, Entoni Sandler koji je s pripadnikom američkih vazdušnih snaga Spenserom Stonom i članom Nacionalne garde Oregona Alekom Skarlatosom (22), uz pomoć britanskog stručnjaka za IT, Krisa Normana (62), sprečio moguću tragediju”.

- Video sam da se terorista pripremao da zapuca, zaurlao sam 'Spencere, napadni ga!' I on mu je uspeo da ga udari. Napadač je počeo da viče 'vratite mi moje oružje', a mi smo ga samo nastavili da ga udaramao. On je uspio ipak da otvoriti vatru i rani tri osobe. U jednom trenutku smo mu oduzeli kalašnjikov, ali on je izvadio nož s kojim je isekao Spencera po vratu. Nismo imali izbora, tukli smo ga dok nije pao u nesvest, Sandler.

Tada je prišao Britanac Norman koji je skočio na Marokanca i vezao ga. To je dalo priliku Stoneu da pomogne Spenceru koji je imao gadnu posekotinu na vratu... Napadač, jen kako prenose mediji Ajub el-Kazani (26) poreklom iz Maroka, a francuski izvori tvrde da je bio pod nadzorom francuskih vlasti zbog terorizma ako je točan taj identitet koji je dao vlastima. On je kod sebe imao kalašnjikov, pištolj i noževe, tvrde svedoci.

U vlak je ušao u Briselu, a policija ga je privela na stanici u francuskom gradu Arrasu. I američki predsjednik Barack Obama čestitao im je na hrabrosti i brzoj reakciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track