(VIDEO) OTKRIVENA TAJNA USPEHA HITLEROVIH TRUPA: Zahvaljujući njoj su za jednu noć pregazilI Evropu!
Foto: Profimedia

Evo zašto su bili nadljudi

(VIDEO) OTKRIVENA TAJNA USPEHA HITLEROVIH TRUPA: Zahvaljujući njoj su za jednu noć pregazilI Evropu!

Planeta -

Nacisti su prešli preko planina Ardena jer nisu mogli preko Mažino linije, ali taj nadljudski poduhvat mogli su da izvedu uz pomoć tajanstvenog stimulansa.

Hitleru se ideja prodora preko Ardena dopala, ali postojao je veliki problem: tada taj put nije mogao da se brže pređe, a osvajači su morali da ga pređu za jednu noć da saveznici ne bi imali vremena da se pregrupišu i zaustave ih.

HITLER JE BIO NARKOMAN: Nemački naučnik došao do šokantnih dokaza

Međutim, Norman Ohler, autor knjige "Na prepad" (Blitzed), kaže da je rešenje brzo pronađeno: vojnici koji su učestvovali u operaciji dobili su "Pervitin", navodno lek, a zapravo drogu koja toliko podiže fizičke i psihičke sposobnosti pojedinca da su uspeli da pređu Ardene za jednu noć, bez potrebe za snom i odmorom!

"Pervitin" su još nazivali "nacionalsocijalizam u piluli". Taj stimulans uzeo je i general Ervin Romel, poznat i pod nadimkom Pustinjska lisica, a tada komandant tenkovske divizije. Ostalo je istorija.

Ohler je u svom delu istražio kako su nacisti koristili razne droge tokom rata, iako su posle dolaska na vlast 1933. godine tvrdili da je droga jevrejska rabota i navodno je izbacili iz "čistog arijevskog života".

"Pervitin" je vrsta metamfetamina koji je u Njemačkoj prije rata bio toliko raširen da su ga stavljali u čokoladu te se pozivalo domaćice da jedu baš tu čokoladu kako bi lakše obavile kućne poslove. Osim toga, pronađeno je i pismo u kojemu je Heinrich Böll, kasnije nobelovac, 1939. godine od svojih roditelja tražio da mu pošalju na bojišnicu Pervitin jer ima veliki problem - stalno mu se spava. Ohler pak u svojoj knjizi zbog svega navedenog definira Pervitin kao “nacionalsocijalizam u piluli”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track