(VIDEO) OTVARA SE ŠOPING CENTAR ZA MILIONERE: Ovde se bogataši neće sudarati s običnim narodom
Foto: Printscreen YT

Bahaćenje

(VIDEO) OTVARA SE ŠOPING CENTAR ZA MILIONERE: Ovde se bogataši neće sudarati s običnim narodom

Planeta -

Alhazm je novo najekskluzivnije mesto za kupovinu na svetu u kome za " obične ljude" neže biti mesta.

"Ovo nije tržni centar. Naša ciljna grupa su ljudi koji ne idu u šoping molove. Ovde želimo da dovedemo Katarke i Katarce koji sada idu u kupovinu u Pariz ili Milano", rekao je Sofian El Ouzani, direktor marketinga te nove specifične lokacije koja se otvara u Dohi, glavnom gradu Katara.

El Ouzani ističe da tu nema klasične ponude iz tržnih centara, "nema franšiza, niti brze hrane. Ovo je destinacija na kojoj je usluga prilagođena svakoj osobi pojedinačno", dodao je.

Ideja vodilja samog centra je objašnjena na njihovoj internet stranici: "Spektakularna lokacija, najbolje mesto u Dohi za videti i biti viđen, Alhazm je kombinacija klasičnog evropskog stila u srcu moderne Arabije".

Poslovni plan je očigledno dobro osmišljen jer ova majušna zemlja, koja će biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine, ima jedan od najvećih BDP po glavi stanovnika na svetu.

Trenutno broji 28.000 milionera čiji broj konstantno raste i kojima bi odgovaraju da ne moraju da se "lomataju" po svetskim centrima već da kupovinu obavljaju kod kuće, a u belom svetu obavljaju poslove i drugačije troše novac.

A da bi se osećali kao da su u evropskom centru mode, Milanu, pobrinuli su se arhitekti koji si su delimično napravili repliku jednog od najpoznatijih tržnih centara u svetu, upravo iz tog grada sa severa Italije, Galerije Vitorio Emanuele II.

Štedelo se nije, mermer je dovezen iz Toskane kako bi sve bilo kako treba. I još bolje, biće tu i vrednih skulptura, slika, pa čak i vrednih originala.

Tu je i kulturni centar s nizom klasičnih knjiga na engleskom i arapskom u kojima se može uživati, kažu vlasnici, "u potpunom miru".

Čitav prostor če biti klimatizovan tako da gostima ne bude vruće (možda jedino od cena, ali za njih je to prava sitnica), biće tu fontana, zelenila - sa Sicilije su dovezene 200 godina stare masline.

Ali kako i među bogatima postoje oni još bogatiji pa će u Alhazmu drugi sprat biti samo za VIP goste, a imaće i prostor za super VIP goste (kako će među njima praviti razliku da se neko ne uvredi pa im okrene leđa i stavi u džep zlatnu karticu nije pojašnjeno).

Zaposleni će svakome od gostiju iz te grupe morati da znaju ime i tako im se obraćaju.

Vlasnici računaju da će se glas o ovome mestu gde bogati mogu da kupuju, a da se ne sudaraju s običnim narodom (još je Horacije rekao da mrzi i prezire prost puk) vrlo brzo proširiti svetom pa će zainteresovani stizati iz ostalih arapskih zemalja, a onda i iz drugih delova sveta.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track