(VIDEO) PORODICA JE KRILA JEZIVU TAJNU: Hteli su da stvore nove gospodare sveta!
Foto: Printscreen Dejli Mejl

zloglasna sekta mučila decu

(VIDEO) PORODICA JE KRILA JEZIVU TAJNU: Hteli su da stvore nove gospodare sveta!

Planeta -

En Hamilton-Birn verovala je da je ona reinkarnacija samog Isusa Hrista, a u to je uspela da uveri i svoje sledbenike koje je okupila u sekti Femili (Porodica).

Ova harizmatična žena okupila je oko 500 sledbenika. Hamilton-Birn bila je pod stalnim dejstvom LSD i uverena da je neizbežan rat apokaliptičnih razmera, a da je njena dužnost da odgoji decu koja će biti gospodari novog postapokaliptičnog sveta.

"Pozvani smo i učinićemo velike stvari", kaže ova liderka kulta na snimku koji je deo dokumentarnog filma o ovoj sekti 'Femili' koji počinje da se prikazuje 23. februara najpre u Australiji, a zatim i širom sveta. Dokumentarac je ponovo pobudio interesovanje za ovu jezivu sektu uz koju je odrastao i osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž. Iako nije bio direktno povezan s kultom, Asanž je rekao da je partner njegove majke bio član sekte i često bio nasilan i fanatičan.

Njegova majka je na kraju s Džulijanom i mlađim sinom pobegla od ovog fanatika.En Hamilton-Birn (96) živi u jednom domu za penzionere u Melburnu, i smeštena je na odeljenje za dementne osobe. Pre 54 godine bila je instruktorka joge kada je upoznala britanskog fizičara Rejnora Džonsona.

Zajedno su osnovali sektu i počeli da 'usvajaju' i okupljaju decu na njenom imanju pored jezera Eldon u Victoriji, najmanjoj, ali najgušće naseljenoj i najrazvijenijoj australijskoj državi. Nameravali su da stvore 'nad rasu' odgajajući i učeći decu kombinaciji hrišćanstva i hinduizma. U sekti je bilo ukupno 28 dece, neka su usvojena pod sumnjivim okolnostima, a njih 14 su, veruje se biološka deca osnivača.

Rođena 1921. godine u ruralnom delu Victorije kao Evelin Edvards, Hamilton-Birn jedva je poznavala svoga oca, a majka joj je bila psihički bolesna. Na fotografijama iz 1970-ih i 1980-ih sva deca su odevena u uniformu, devojčice u jednu, a dečaci u drugu kombinaciju, svima im je izbeljena kosa i isto su ošišani. Decu su tukli, izgladnjivali i davali im LSD. Hamilton-Birn je u jednom prilično jezivom intervjuu, opisala nastranu sklonost da 'svoju decu' tako uniicira.

"Htela sam da izgledaju kao braća i sestare. Obožavala sam ih u tim malim bluzama i farmerkama, tako dugokose i s mašnicama. Bilo je predivno, zaista sam volela da ih vidim takve", rekla je. Na pitanje zašto je dvadesetosmoro dece držala zatočene više od dvadeset godina, kratko i hladno je odgovorila: 'Jer volim decu'.Jedan do njih, Ben Šenton, jedva zadržavajući suze prisetio se događaja kada je En istukla svoju 'omiljenu ćerku' Saru.

"Gledao sam kako je tuku kajšem s metalnom kopčom sve dok joj se od udaraca nije pocepala odeća koju je imala na sebi, rekao je on.'Vaspitavanje' dece u 'Porodici' trajao je dok policijski inspektor Leks de Man, početkom 1980-ih nije počeo da istražuje tu sektu jer je načuo da decu drogiraju ubrizgavanjem LSD. Potom je osnovana posebna jedinica koja je vodila istragu. Međutim, dokaza protiv njih nije bilo sve do 1987. godine kada je dvoje dece uspelo da pobegne s imanja i ispričati policiji što se na njemu događa. Vlasti su tada spasile još šestero teško traumatizovane dece.

Zbog niza zakonskih zavrzlama, jedino za šta su uspeli da optuže i osude Hamilton-Birn i njenog muža bilo je falsifikovanje izvoda iz matične knjige rođenih dece. Čak su uspeli da izbegnu odlazak u zatvor, samo su im odredili da plate kaznu od po 5000 australskih dolara." Jedino za čime žalim je što ona nikada nije odgovarala kako je zaslužila za sav jad koji je nanela toj deci. U svojoj policijskoj karijeri nisam sreo osobu koja je bila toliko zla kao što je bila ona", izjavio je bivši istražitelj de Man o Hamilton-Birn.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track