(VIDEO) OVAKO SE MANIPULIŠE: Francuzi ruske snimke napada na islamiste predstavili kao akciju SAD!
Foto: Youtube

Sirija

(VIDEO) OVAKO SE MANIPULIŠE: Francuzi ruske snimke napada na islamiste predstavili kao akciju SAD!

Planeta -
Francuska televizija “Frans 2“ iskoristila je ruske snimke vazdušnih udara u Siriji i u prilogu navela da snimci pripadaju koaliciji prevođenoj SAD.

Televizija je u prilogu kritikovala ruske akcije protiv terorista u Siriji, a “Raša tudej“ navodi da je te snimke prvo objavilo rusko Ministarstvo odbrane.

Prilog je na francuskoj televiziji emitovan 4. februara, a novinar je saopštio kako uz udare koje izvode Sjedinjene Američke Države idu i “minimalne ljudske žrtve“.

“Američki avioni su sa poteškoćama pronašli mete koje treba uništiti“, naveo je reporter, dok je prilog pokriven snimcima koje su ranije objavili ruski zvaničnici, prenosi RT.

Reporter je takođe pohvalio udare koalicije na kampove za obuku terorista, komandne centre, naftna polja. Kako navodi “Raša tudej“, ovo nije prvi put da se snimci koje je napravila Rusija koriste u zapadnim medijima za prikazivanje onog što je navodno uradila koalicija.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da SAD i koalicija nemaju reportere na Bliskom istoku, dajući primer kanala “Euronjuz“ koji takođe koristi snimke koje su napravile ruske vazdušne snage.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track