(VIDEO) KO SE ZADNJI SMEJE: Ovako se Obama 2011. rugao Trampu i ideji da bude predsednik!
Foto: Profimedia

danas druga pesma

(VIDEO) KO SE ZADNJI SMEJE: Ovako se Obama 2011. rugao Trampu i ideji da bude predsednik!

Planeta -

Možda je baš ova večera bila presudan momenat kada je Donald Tramp odlučio da biznis zameni politikom. Sramotu koju je pred punom dvoranom 2011. godine Trampu priredio Obama, sigurno nije zaboravio, ali sada ima priliku da "uzvrati udarac".

Sve se dogodilo na redovnoj godišnjoj večeri koju Bela kuća organizuje svake godine, a na kojoj, uz brojne novinare, dolaze i brojni biznismeni, političari i druge ličnosti iz američkog javnog života. Jedan od gostiju te 2011. godine bio je i Tramp kog je Obama ismejao pred celom dvoranom.

U svom govoru Obama je prvo odlučio da prikaže video njegovog rođenja kako bi demantovao glasine o tome gde je rođen. Na oduševljenje dvorane, Obama je pustio deo iz crtanog filma "Kralj lavova". To je bio tek početak. U nastavku govora Obama se sprdao sa Trampovim nagađanjima, kao i njegovom sudelovanju u rialiti šou.

"Nitko nije ponosniji da se ovo pitanje o mom rođenju stavi sa strane od Donalda", govorio je tada Obama. "A to je zbog toga što posle toga može da se fokusira na stvari koje su važne, kao, naprimer, jesmo li lažirali put na Mesec? Što se zaista dogodilo u Rzvelu? Gdje su Bigi i Tupak?", sprdao se Obama, a publika je urlala od smeha, dok se Tramp kiselo smeškao.

Ovo se dogodilo svega par dana nakon što je Obama zaista objavio dokument o tome da je rođen u SAD-u, za koji je Tramp tvrdio da ne postoji.

foto printscreen youtube
foto printscreen youtube

"Kažite šta želite o Trampu, ali on bi sigurno doneo neku promenu u Belu kuću", zaključio je Obama na što je publika pukla od smeha.

Tada verovatno nitko osim možda samog Donalda, nije mogao ni da zamisli da će Obamina sprdnja posle pet godina postati stvarnost. Obama je čestitao Trampu na izbornoj pobedi i moraće uskoro da mu preda tron.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track