(VIDEO) KO JE UŠAO ŽIV NIJE IZAŠAO: Džihadisti su ovde zatvarali cele porodice!
Foto: Printscreen Youtube

kuća strave i užasa

(VIDEO) KO JE UŠAO ŽIV NIJE IZAŠAO: Džihadisti su ovde zatvarali cele porodice!

Planeta -

Zatvor u gradu blizu Mosula koji su pripadnici Islamske države morali da napuste, izgledao je spolja kao spaljena i uništena kuća, a unutra su bile skrivene sve grozote koje su se u njemu događale.

Otkrili su ga irački policajci nakon što je ID poražen u gradu Hamam al-Alil, 10 kilometara južno od Mosula. Pronašli su sedam skučenih ćelija bez prozora u kojima su mnogi mučeni i ubijeni.

Neki od zatvorenika su se obesili na stepeništu jrer nisu mogli da izdrže mučenja i torturu. Pronašli su i sobu za ispitivanje na drugom spratu. Prozori u svim prostorijama prekriveni su tamnim zavesama. Svedoci govore da su džihadisti zapalili zgradu pre bega kako bi sakrili sve dokaze.

Riad Ahman, stanovnik Hamam al-Alija, kaže da je ID tu zarobio preko sto ljudi. Tvrdi da su teroristi koristili zatvor kako bi zastrašivali stanovnike.

"Dovodili su i čitave porodice. Dodao je da bi one koji su bili povezani s policijom, vojskom i državnim službama odmah likvidirali.Ubijali su i one koji su im bili sumnjivi da su špijuni. Ahmad kaže kako je jedan od njegovih prijatelja bio zatočen u zatvoru jer im je bilo sumnjivo što je noću izašao iz kuće.

Nekada su zastrašivali ljude i samo iz zabave. Kontrolisali su ceo grad", tvrdi Ahman.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track