VIDEO OVO JE NAJTEŽA ŽENA NA SVETU: Egipćanku tešku POLA TONE teretnim avionom prebacili u bolnicu
Foto: Printscreen Facebook

Trebaće joj godine da oslabi

VIDEO OVO JE NAJTEŽA ŽENA NA SVETU: Egipćanku tešku POLA TONE teretnim avionom prebacili u bolnicu

Planeta -

Egipćanka Iman Ahmed Ab El Ati (36), teška 500 kilograma, prevezena je u Indiju kako bi je operisali i smanjili težinu

Iman je od detinjstva konstantno dobijala na težini, a dijagnostikovana joj je elefantijaza, bolest od koje otiču udovi.

Već je preživela jedan moždani udar posle čega su joj ruka i noga ostale paralizovane i teško govori. Iman ne može da se pomeri iz svog kreveta i nije izašla iz kuće punih 25 godina.

Prevezena je u Mumbai teretnim avionom koji je morao da bude specijalno prilagođen za nju, a s njom su u pratnji bila i dva lekara i njena sestra. Let je trajao 5 sati i protekao je bez problema.

U Mumbaiju su njen takođe specijalno dizajnirani krevet natovarili na kamion i u pratnji policije i Hitne pomoći Iman je prevezena u bolnic. Kako bi njen krevet smestili na prvi sprat bolnice morali su da upotrebe dizalicu.

Pre operacije koja će joj pomoći da smanji težinu, Eman će nekoliko meseci biti podvrgnuta raznim testiranjima.

Dr. Mufazal Lakdavala, jedan od vodećih indijskih barijatrijskih hirurga (grana hirurgije koja se bavi hirurškim lečenjem debljine), rekao je da će Iman uz strogi nadzor biti stavljena na ishranu sa veoma malo kalorija kako bi smanjili rizike i zadržavanje vode u telu.

"Trebaće niz barijatrijskih procedura u odgovarajućem momentu tokom narednih nekoliko godina kako bi se postigli najbolji rezultati", rekao je hirurg.

Lekari veruju da će joj biti potrebne dve godine da dostigne težinu od 100 kilograma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track