(VIDEO) OVO SU NAJOPASNIJE ŽENSKE VOJNE JEDINICE: Za njih ne postoji zadatak koji ne mogu da izvrše!
Foto: Youtube

Ne znaju za strah

(VIDEO) OVO SU NAJOPASNIJE ŽENSKE VOJNE JEDINICE: Za njih ne postoji zadatak koji ne mogu da izvrše!

Planeta -
One prolaze kroz istu obuku i obavljaju iste zadatke kao i jedinice u kojima se nalaze muškarci

Muškarci nisu jedini koji se mogu uspešno boriti na bojnom polju. Ovo je popis od 6 elitnih vojnih jedinica koje su u potpunosti formirane od žena.

1. Kurdski ženski bataljoni

Ženski bataljoni su deo kurdskih Jedinica narodne zaštite (YPG) i od 2012. godine vrlo uspešno učestvuju u borbama kurdskog otpora protiv terorističkih grupa Islamske države i Al Nusra Fronta. Ženske jedinice kurdske odbrane imaju i psihološki učinak na svoje neprijatelje, jer islamistički militanti navodno veruju da će, ako umru u borbi protiv žena, njihove duše goreti u paklu.

2. Ženske jedinice ruskih specijalnih jedinica

Žene su se počele da se pridružuju ruskim "Spetsnaz" snagama pre nekoliko godina. Iako većina žena služi u mešovitim jedinicama, postoje i samostalne ženske jedinice obučene za obaveštajni rad i izviđanje, kao i da vode napade protiv stranih vojnika tokom upada na rusku teritoriju.

3. Ženske specijalne jedinice u Kini

Kina ima jedinicu ženskih specijalnih snaga. Sedište joj je u Hong Kongu, a ima 50 visoko obučenih boraca.

4. Ruska ženska vazdušno-desantna jedinica

Ženska vazdušno-desantna jedinica je deo vazdušnih snaga Rusije. Žene prolaze kroz istu obuku i obavljaju iste zadatke kao i muške jedinice. Od danas se te mlade žene prilagođavaju oštrim merama vojne stege i menja se njihov način života. Iscrpljujući marševi i vežbe u pucanju su njihova dnevna rutina. Ne igraju se rata, nego se za njega pripremaju sa svom potrebnom čvrstinom.

5. Dobrovoljna odbrambena služba Švedske

Ženske jedinice su deo švedskih trupa "Lotta Corps", koje predstavljaju rezervne snage. Te žene su deo nacionalnog plana odbrane u slučaju invazije Švedske. One su obučene o osnovnim vojnim taktikama i strategijama. Međutim, njihov glavni posao je borbena podrška ili pomoć na prvim linijama.

6. "Časne sestre revolucije" Libije (Al-Rāhibāt Al-Thawriyyāt)

Jedan list je tu jedinicu nazvao "Amazonska garda". Ali, po izbijanju rata u Libiji te su žene bile ključne za ličnu sigurnost bivšeg libijskog vođe Muamara Gadafija. Bile su visoko obučene u upotrebi vatrenog oružja i služenju borilačkim veštinama. U napadu 1998. goodine, jedna od pripadnica ove jedinice je poginula nakon što je u napadu libijskih pobunjenika vlastitim telom odbranila Gadafija.

(Altermainstreaminfo/Biznis insajder)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track