(VIDEO) OVO SU SESTRE IZ PAKLA: Dve služavke su likvidirale gazdaricu na jeziv način
Foto: Youtube Sccreenshot/Obsolete Oddity

Kristin i Lea Papen

(VIDEO) OVO SU SESTRE IZ PAKLA: Dve služavke su likvidirale gazdaricu na jeziv način

Planeta -

Počinivši dvostruko ubistvo 2. februara 1933. godine, sestre Kristin i Lea Papen postale su dve najozloglašenijie žene 20. veka.

Čak se i Simon de Bovear pitala što je to navelo ove mlade žene na tako monstruozan čin. Tek kada je otkriveno da su sestre bile i ljubavnice, onda su stekle imidž pravih monstruma, koje su prekršile sve društvene norme.

Priča o njima dvema ispričana je do sada na puno načina, ali posebno se ističe predstava "Služavke" francuskog pisca Žana Geneta, koja uskoro opet počinje da se daje u Londonu.

Uprkos tome što je sprovedena detaljna istraga i što su se mnogi dramaturzi i glumci bavili njihovom sudbinom, do danas je ostalo nejasno što se tačno dogodilo te noći u maloj ulici u Le Mans, u kući Renea Lancelina kada su ubijene njegova supruga i kći.

Nakon što je uhapšena, Lea, mlađa sestra koja je tada imala 21 godinu, rekla je policiji: "Od ovoga trenutka ja sam gluva i glupa."

Ono što je poznato je da je drama počela kada se gospođa Lancelin i njena kći nisu pojavile na unapred dogovorenoj večeri sa Reneom Lancelinom.

On se vratio kući koju je zatekao zaključanu, a unutra su sva svetla, osim prigušene svetlosti na tavanu, bila ugašena.

Kada su on i policajci uspeli da uđu u kuću, zatekli su njegovu suprugu i kći u krvi na podu. Oči su im bile iskopane.

Uplašili su se da su i služavke prošle isto, pojurili su prema tavanu, gde su naišli na još jedna zaključana vrata. Kada su konačno provalili u sobu, videli su da su služavke nepovređene i da leže zajedno u krevetu.

Na podu je bio krvavi čekić. Sestre su odmah priznale da su krive. Prema njihovoj priči, neposredno pre nego što su se majka i kći vratile kući, pukao je osigurač zbog pegle, a nedavno je bio popravljen iz istog razloga. Zbog troška oko prethodne popravke, Kristin i Lea su dobile manju platu.

Ali, je li to zaista bio povod za brutalno ubistvo? Kristin je rekla da bi "radije ona odrala kožu svojim gazdama nego da oni oderu njihovu". Zbog tih su reči mnogi njihov čin protumačili kao 'revolucionaran čin dve ugnjetavane žene koje su se pobunile protiv svojih bogatih ugnjetavača'.

Pet godina nakon što su uhapšene, Kristine, čija je smrtna kazna preinačena na doživotnu robiju, umrla je u azilu u Renesu. Lea je odslužila svojih osam godina prisilnog rada, oslobođena je četrdesetih godina i od tada se o njoj ništa ne zna.

(Express.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šta je Trampov specijalac poručio Rusima iz Beograda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track