(VIDEO) OVOME SE NIJE NADALA: Hilari napala Rusiju! A onda je usledilo neprijatno iznenađenje
Foto: AP 1 Feb 2016

Demokratska debata

(VIDEO) OVOME SE NIJE NADALA: Hilari napala Rusiju! A onda je usledilo neprijatno iznenađenje

Planeta -
Tokom debate predsedničkih kandidata u kojoj su učestvovali predstavnici Demokratske partije, Berni Sanders i Hilari Klinton, došlo je do suštinskog neslaganja o jednom od najbitnijih pitanja - ko je najveća pretnja bezbednosti SAD.

Voditelj je tražio od kandidata da se opredele između tri države - Iran, Severna Koreja, Rusija - koja od njih je največa pretnja za SAD.

Sanders je istakao da je pre svih Islamska država najozbiljnija pretnja Americi ali da posle nje dolazi Severna Koreja.

"Radi se o izolovanoj zemlji koja pritom imja nuklearno oružje a koju vodi diktator koji izgleda pati od paranoje. Smatram da moramo bliže da sarađujemo sa Kinom kako bi rešili probleme koje izaziva Severna Koreja", rekao je Sanders.

Na konstataciju voditelja da je ministar odbrane SAD Eš Karter istakao da je upravo Rusija najveća pretnja SAD, Berni Sanders je rekao da se sa tim ne slaže.

"Mene mnogo više brine ta izolovana zemlja. Iritira me. Rusija sarađuje sa svetom, Kina sarađuje sa svetom. S druge strane Severna Koreja je izolovana zemlja, i ima nuklearno oružje", istakao je još jednom Sanders.

S druge strane Hilari Klinton je podržala stav američkog ministra odbrane istakavši da se Vladimiru Putinu mora staviti do znanja da Amerika neće.

(RT/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track