(VIDEO) PALA KAO POKOŠENA: Kamera snimila poslednje trenutke života hrabre Tugče
Foto: Bild.de

Objavljen snimak

(VIDEO) PALA KAO POKOŠENA: Kamera snimila poslednje trenutke života hrabre Tugče

Planeta -
Udarac Sanela M. je došao kao munja, bez upozorenja, prenose nemački mediji danas povodom objavljivanja video-zapisa napada od 15. novembra sa kamere preko puta Mekdonalds filijale u Ofenbahu

BERLIN - Nemački mediji su došli do video-zapisa o poslednjim minutima života hrabre nemačke studentkinje turskog porekla, Tugče Albajrak, na kome se vidi da je ona, posle udarca Sanela M, za koga se navodi da je rođen u Srbiji, pala i ostala nepokretna na asfaltu.

Udarac Sanela M. je došao kao munja, bez upozorenja, prenose nemački mediji danas povodom video-zapisa sa kamere preko puta Mekdonalds filijale u Ofenbahu, gde je 15. novembra Albajrak zadobila smrtonosni udarac, kada je pokušala da odbrani dve devojke, koje su bile napadnute u toaletu tog restorana.

"Pala je kao drvo", rekla je jedna devojka koja je bila svedok događaja, dok je s još nekoliko devojaka stajalo blizu žrtve, a jedna od njih se izbezumljeno držala za glavu, prenose mediji, navodeći da video pokazuje kako preminula devojka posle udarca leži nepomično, a napadač odlazi.

Roditelji preminule Tugče danas su, međutim, tražili od medija da se video-zapis o poslednjim minutima života njihove ćerke povuče.

Nemačka je ovog vikenda, kada su, na njen 23. rođendan nesrećni roditelji odlučili da je lekari isključe sa aparata, odala počast ovoj devojci, studentkinji pedagoške akademije, uz peticuju desetine hiljada ljudi da joj se posthumno dodeli državni orden za zasluge.

Predsednik države Joahim Gauk, koji je izijavio saučešće porodici, obećao je da će se zahtev za posthumnom dodelom odrena zasluga razmotriti.

Za osamnaestogodišnjeg Sanela M, prema nemačkim medijima rođenog u Sandžaku, mediji pišu da je na video-zapisu delovao agresivno.

http://www.youtube.com/watch?v=ny0FSHfIWlg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track