(VIDEO) PENS: SVE OPCIJE NA STOLU Ka Severnoj Koreji tutnji neviđena američka vojna sila
Foto: AP

Zveckanje oružjem

(VIDEO) PENS: SVE OPCIJE NA STOLU Ka Severnoj Koreji tutnji neviđena američka vojna sila

Planeta -

SAD ništa ne isključuju u pregovorima sa Severnom Korejom - sve opcije su na stolu, saopštio je potpredsednik SAD Majk Pens tokom posete demilitarizovanoj zoni između dve Koreje, a Amerika naredne sedmice šalje ka Korejskom poluostrvu odjednom čak tri nosača aviona.

Kako se navodi, ka Japaskom moru već plovi nosač aviona "Karl Vinson", koji bi trebalo da do korejske obale doplovi 25. aprila, ali za njim kreću i "Ronald Regan" i "Nimic", saznaje južnokorejska novinska agencija Jonhap i dodaje da su u toku su pregovori Vašingtona i Seula oko zajedničke vojne vežbe, koja bi uključila udarne jedinice koje služe na tim brodovima.

Izvor Jonhapa ocenjuje da je ova odluka američkih vlasti bez presedana, kao i da aktuelna američka administracija na ovaj način pokazuje veliku moć kada je reč o vojnom obuzdavanju Severne Koreje, što nije bio slučaj prilikom administracije Baraka Obame.

"Narod i vojska Severne Koreje ne bi trebalo da sumnjaju u odlučnost SAD da stoji kraj svojih saveznika", rekao je Pens, koji je u posetu demilitarizovanoj zoni stigao dan posle neuspelog lansiranja rakete iz Severne Koreje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 9. epizoda Kimov leteći konj od kojeg se trese zemlja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track