(VIDEO) PODIGLI IM PRITISAK: 4 iranska vojna broda opasno prišla američkom razaraču
Foto: Printscreen YouTube/The Virginian-pilot

Na puškomet

(VIDEO) PODIGLI IM PRITISAK: 4 iranska vojna broda opasno prišla američkom razaraču

Planeta -

Četiri vojna broda iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije približila su se na 275 metara od američkog razarača "Nice" u Ormuskom moreuzu.

Incident se desio 23. avgusta.

Posadu ratnog broda američke mornarice u blizini Persijskog zaliva uznemirila su četiri iranska vojna broda, koja su se približila razaraču velikom brzinom, na nebezbedan i neprofesionalan način, saopštio je danas šef američkih pomorskih operacija.

Nijedna raketa nije ispaljena.

Razarač je ispalio 10 signalnih raketa u pravcu iranskih brodova i nekoliko puta oglasio brodskom sirenom u nastojanju da upozori čamce, rekao zvaničnik. Američka posada je takođe pokušala da komunicira sa Irancima preko radija i morali su da promene pravac kretanja kako bi izbegli sudare, obzirom da su se čamci prilažavali i do 300 metara od američkog broda, objasnio je neimenovani američki zvaničnik.

Video-snimak: The Virginian-pilot

Admiral Džon Ričardson izjavio je da se incident odnosi na raketni ražarač USS Nice (Nitze), u trenutku kada se američke pomorske snage suočavaju sa pojačanim tenzijama sa Teheranom. Admiral je dodao da to nije usamljen incident i podsetio na pritvor 10 američkih marinaca koji su početkom godine greškom zašli u iranske vode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track