(VIDEO) PRIZNAO ZLOČIN: Napadač iz Minhena je narkoman, državljanin Nemačke
Foto: AP

Ostao krvav peron

(VIDEO) PRIZNAO ZLOČIN: Napadač iz Minhena je narkoman, državljanin Nemačke

Planeta -

On jeste nemački državljanin, ali nije stanovnik Bavarije i ima 27 godina, rekao je portparol bavarske policije Karl Hajnc Zegerer.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joakim Herman, navodeći da napadač ima psihološke i probleme sa drogom. On je dodao da istražitelji i dalje ispituju da li napad ima političku pozadinu.

Osumnjičeni napadač je nemački državljanin, ali nije stanovnik Bavarske, rekao je ranije danas portparol bavarske policije Karl Hajnc Zegerer.

Zegerer kaže da je ispitivanje svedoka pokazalo da je napadač "dao politički motivisane komentare" tokom napada, u kojem su ranjene četiri osobe, od kojih je jedna preminula, preneo je AP.

Zegerer je za N-TV televiziju rekao da "trenutno veoma malo možemo o pozadini napada" naglasivši da će biti izvršen pritisak na svedoke i osumnjičenog kako bi se tačno saznalo šta je i kome rečeno.

Tužilac je ranije danas rekao da je napadač "očito imao islamističke motive", naveo je AFP. Bavarski radio Bajerišer Rundfunk objavio je da policija proverava izjave očevidaca prema kojima je napadač uzvikivao "Alahu Akbar" (Bog je veliki) dok je nožem napadao ljude na peronu. Četiri osobe je isekao, a jedan, 57-godišnji muškarac, je preminuo od posledica napada.

Incident se dogodio u Grafingu, istočnom predgrađu Minhena, u blizini poslednje stanice jedne od gradskih železničkih linija, nešto pre 05.00 sati.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Očekuje se da će najmanje jedna platforma na stanici ostati zatvorena do podneva, a neki polasci vozova su odloženi, saopštio je železnički operater "Dojče Ban".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track