(VIDEO) POLICIJA OSTALA ZATEČENA: Tražili mafijaškog bosa pet godina, a on se krio na suludom mestu!
Foto: Youtube/Printscreen

Zamalo da se izvuče

(VIDEO) POLICIJA OSTALA ZATEČENA: Tražili mafijaškog bosa pet godina, a on se krio na suludom mestu!

Planeta -

Italijanska policija uhapsila je mafijaškog bosa koji je 2011. pobegao iz bolnice, a pronašli su ga u njegovom domu kako se skriva u skrovištu sagrađenom između kupatila i sobe njegovog sina.

Antonio Pele bio je na poternici italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova kao jedan od najopasnijih begunaca. Služio je 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog udruživanja s mafijom i trgovanja drogom i oružjem kada je pobegao iz bolnice u gradu Lokri.

Policijski video hapšenja prikazuje Peleovu glavu kako viri s vrha velikog ormara u njegovoj kući u Benestareu, malom gradiću na samom jugu Italije. Dok razgovara s policijom silazi s ormara, a policija mu stavlja lisice na ruke.

Pele je tiho ležao u pregradi sagrađenoj iza ormara tokom pretraživanja, sve dok nije otkriven. U sobi su bili dušek, ventilator, flaše s vodom i novac.

KRILI SE U BUNKERU PUNOM ORUŽJA: Uhapšena dvojica najopasnijih vođa italijanske mafije

Prvi put je uhapšen i zatvoren 2008. Pele je pobegao tri godine kasnije kada je prevezen u bolnicu na hitni medicinski tretman.

Pele je na čelu Pele-Votari klana, koji deluje u gradu San Luka. U poslednje dve decenije kalabrijska mafija poznata kao Ndrangeta, postala je italijanska najmoćnija i najbogatija kriminalna organizacija zahvaljujući svojoj ulozi koju ima u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

ZVALI SU GA BELI KUM Priča o Hrvatu koji je osnovao zloglasnu meksičku bandu i ušao u krvavu legendu

(Telegraph.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja