(VIDEO) POLJSKI EVROPOSLANIK KOG KOLEGE MRZE: Ženama dati niže plate jer su manje inteligentne!
Foto: Printscreen YouTube

Lupa i ostaje živ

(VIDEO) POLJSKI EVROPOSLANIK KOG KOLEGE MRZE: Ženama dati niže plate jer su manje inteligentne!

Planeta -

Januš Korvin-Mike (74), kontroverzni poljski političar kog u domovini zovu prosto JKM, "proslavio" se nizom odvratnih izjava zbog kojih se njegovim kolegama u Evropskom parlamentu kosa diže na glavi kad se on javi za reč.

"Naravno da žene moraju da zarađuju manje od muškaraca. Slabije su, manje su i manje inteligentne, pa moraju da zarađuju manje. To je sve", izgovorio je on u raspravi u Evropskom parlamentu o razlikama u platama između žena i muškaraca i kako EU može da reši taj problem.

"Znate li koji je najviši plasman koji su osvojile žene na poljskoj olimpijadi teorijske fizike? Reći ću vam: 800. mesto. Znate li koliko je žena među prvih 100 šahista sveta? Reći ću vam: nijedna", odgovorio je on posle obraćanja španske evroparlamentarke Irače Garsije Perez. Ostali su se zgledali u čudu, a kad je nastavio da trabunja da su žene manje inteligentne i da bi zato morale manje da zarađuju, počeo je žamor.

"Prema onome što govorite i prema vašoj teoriji, ja ne bih imala pravo da budem ovde kao članica parlamenta. Znam da vas to jako nervira i da ste jako zabrinuti zbog činjenice da mi, žene, možemo da predstavljamo građane na istom nivou kao i vi. Sada mislim da treba da branim evropske žene od muškaraca kao što ste vi," osula je paljbu Perezova.

Mike je skandalmajstor u rodnoj Poljskoj. Jednom je u znak protesta zbog visokih poreza pojeo rešenje o povraćaju poreza ispred Poreske uprave. Žene su njegova meta, a "proslavio" se kad se obrušio na a je negirao značaj i pokret sifražetkinja.

Hitler nije znao za holokaust, tvrdi Mike (Foto: Fonet/AP)
Hitler nije znao za holokaust, tvrdi Mike (Foto: Fonet/AP)

Među notornim glupostima koje je izgovorio u svom životu su izjave da ne postoje dokazi da je Hitler znao za holokaust i da je tanka linija između silovanja i pristanka na seks. To nije sve. Neviđeni biser izvalio je 2012. za vrima Paraolimpijskih igara, kada se obratio javnosti s tvrdnjom da ljudi ne žele da gledaju na televiziji ljude s teškoćama u razvoju i invalide.

Pre dve godine suspendovan je zato što je usred Evropskog parlamenta pozdravio nacističkim pozdravom! EU parlamentu pozdravio nacističkim pozdravom. Uprkos svemu ovome, triput se ženio u crkvi. Supruge je varao, pa iz tri braka i jedne vanbračne veze ima desetoro dece. Treći put se oženio prošle godine i to 44 godina mlađom.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track