(VIDEO) PREVIŠE ZNAO? Vodeći britanski stručnjak za rak nađen obešen u gumenom odelu u šumi
Foto: Printscreen YouTube

Čudna smrt

(VIDEO) PREVIŠE ZNAO? Vodeći britanski stručnjak za rak nađen obešen u gumenom odelu u šumi

Planeta -
Profesor Alen Klark (52), direktor Evropskog instituta za istraživanje matičnih ćelija i kancera, otišao je s psom u šetnu, a pronađen je obešen sa psećim povocem oko vrata i kapuljačom navučenom na glavu.

Alen Klark je bio obučen u plavo-crno gumeno odelo, a pseći povodac i kapuljača su pojačali utisak "bizarnog seks fetiša", navodi britanski Telegraf dodajući da je pas pronađen živ i zdrav u blizini, ali da psi, nažalost, ne govore.

Slučaj se dogodio 28. decembra prošle godine, ali britanski mediji su ga tek ovih dana objavili. Profesora Klarka su pronašli supruga Ketrin i troje komšija, koji su krenuli u potragu za njim jer se nikako nije vraćao iz šetnje. Komšija Stiven Rodžers ispričao je istrazi da je pošao da ga traži jer mu je komšinica Ketrin 28. decembra prošle godine unezvereno zakucala na vrata i ispričala da joj je muž rano po podne izveo psa u šetnju i još se nije vratio.

Istraga je utvrdila da je profesor Klark, inače otac dvoje dece, nameravao da sledeće sedmice otputuje s prodicom na more.

"Imao je toliko stvari za koje je živeo", izjavila je njegova supruga, dodajući da mu samoubistvo nije bilo ni na kraj pameti.

Ali patolog Dejvid Boven kaže da nema dokaza da je treća strana umešana u njegovu smrt, ali da zbog gumenog odela koje je nosio ne veruje da je reč o samoubistvu.

"Dokazi u ovom slučaju ukazuju na to da je gospodin Klark preminuo tokom nekog seksualnog fetiša koji je pošao naopako”, rekao je on i dodao da je naučnik počeo da nosi gumeno odelo poslednjih godina, kad je njegovoj supruzi dijagnostikovan kancer.

Međutim, neki analitičari spekulišu da je Klark ubijen jer je imao laboratorijske rezultate koji su dovodili u pitanje neke visokokomercijalne lekove.

(The Telegraph/NSP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track