(VIDEO) PRIKAZALI MONSTRUME: Makedonci objavili trenutak predaje terorista u Kumanovu!
Foto: Printscreen Yt

Novi snimak

(VIDEO) PRIKAZALI MONSTRUME: Makedonci objavili trenutak predaje terorista u Kumanovu!

Planeta -
Dvojica lidera albanske grupe ubijena. Policija pronašla oružje koje su oteli iz karaule Gošince. Jedan od zatvorenika, navodno, pobegao

KUMANOVO - Makedonska policija objavila snimak na kojem se vidi predaja grupe terorista u Kumanovu. Dvojica lidera albanske grupe ubijena. Policija pronašla oružje koje su oteli iz karaule Gošince. Jedan od zatvorenika, navodno, pobegao.

Mirsad Ndrecaj, "komandant NATO" i Rizaj Beg "komandant Begu" su najverovatnije ubijeni tokom policijske akcije u Kumanovu. Ndrecaj identifikovan na osnovu dokumenata koji su kod njega pronađeni, tvrdi portal Alsat-M.Kosovska tajna služba i kosovska policija objavili su dosijee ove dvojice bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova u kojima se navodi da su Ndrecaj i Beg, mimo zakona, nosili oružje i bili predmet istraga zbog navodnih otmica i organizovanog kriminala.

Takođe, protiv Ndrecaja su podnete prijave zbog nanošenja telesnih povreda i pretnji. Istrage zbog otmica, iznude, pretnji i nanošenja povreda vođene su i protiv Samija Ukšinija, komandanta Sokoljija i Deme Šehua, komandanta Junikua. Njih dvojica su zarobljeni tokom borbi u Kumanovu.

Kumanovo, dan posle (foto: Dado Đilas)
Kumanovo, dan posle (foto: Dado Đilas)

Gotovo istovremeno, makedonska polcija pronašla je naoružanje koje je nestalo iz karaule Gošince, koju je ova grupa nakratko zauzela nekoliko dana pre početka sukoba u Kumanovu.

Kako navode albanski mediji u Makedoniji, jedan od Albanaca zarobljenih u Kumanovu je policiju doveo do mesta na kojem je naoružanje bilo sakriveno i zatim pobegao. Policija nije želela da komentariše ove tvrdnje medija.

Makedonska policija u akciji je uhapsila 28 pripadnika terorističke grupe od kojih je 14 došlo sa prostora Kosova i Metohije.

http://www.youtube.com/watch?v=D9Hy9FHb4tk
http://www.youtube.com/watch?v=-FZu_DEPqxw

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track