(VIDEO) PROCURIO SNIMAK DIVLJANJA TERORISTE NA MOSTU: Žena se spasla jezivim skokom u Temzu!
Foto: Printscreen/Youtube

Manijak počeo da ubrzava

(VIDEO) PROCURIO SNIMAK DIVLJANJA TERORISTE NA MOSTU: Žena se spasla jezivim skokom u Temzu!

Planeta -

Dan nakon terorističkog napada ispred zgrade britanskog parlamenta, policija i dalje pretpostavlja da je reč o "islamskom terorizmu". U međuvremenu, procurio je jeziv snimak divljanja na Vestminsterskom mostu.

S obzirom da je kamera bila poprilično udaljena, ne vidi se baš najbolje šta se tačno dogodilo, ali jasno je da je terorista ubrzavao dok je bio na mostu.

Takođe, vidi se kako jedna žena skače u reku Temzu. Zapravo, nije jasno da li je namerno skočila ili ju je automobil odbacio, ali u svakom slučaju završila je u hladnoj reci. Srećom, žena je spašena i s njom će sve biti u redu.

Prema najnovijim informacijama žena koja je pala u Temzu je Rumunka.

Rumunski ministar spoljnih poslova Jonut Valču izjavio je danas da je žena, koja je prilikom napada u Londonu, pala sa Vestminsterskog mosta u Temzu, rumunska državljanka.

On je kazao da je žena u britansku prestonicu došla kao turista, kako bi sa dečkom proslavila njegov rođendan, ali da nije jasno da li je sama skočila u reku ili ju je neko gurnuo.

Rumunski ambasador u Britaniji Dan Mihalače rekao je u sredu da je žena zadobila ozbiljne povrede glave i teško oštetila pluća, dok je njen dečko polomio nogu.

Četrdesetak osoba je povređeno kada se bradati muškarac u crnom u sredu poslepodne automobilom zaleteo na Vestminsterskom mostu, preko puta Big Bena, a zatim nožem ubio policajca pokušavajući da uđe u parlament.

Napadača, koji je po mišljenju istražitelja delovao sam, je nakon toga "upucao drugi policajac", rekao je Mark Rouli iz antiterorističke jedinice.

"Neću govoriti o identitetu napadača (...), ali pretpostavljamo da je reč o islamskom terorizmu", rekao je Rouli u sredu uveče.

Među povređenima su troje francuskih učenika koji su bili na školskom izletu, dvoje Rumuna, petoro Južnokorejaca i Portugalac, objavile su novinske agencije i vlade zemalja državljana koji su stradali u napadu.

Ovo je najteži napad u Velikoj Britaniji nakon bombaškog napada 7. juna 2005. za koji su odgovornost preuzeli simpatizeri Al Kaide, u kojima je u londonskom gradskom prevozu poginulo 56 ljudi.

Sva britanska novinska izdanja u četvrtak pišu o napadu, a tabloid Dejli Miror naziva ga "napadom na demokratiju".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track