(VIDEO) PROROČANSTVO SIMPSONOVIH: Sve su predvideli za Trampa! Scenarista: Evo šta znamo!
Foto: Printscreen YT

Svet u šoku

(VIDEO) PROROČANSTVO SIMPSONOVIH: Sve su predvideli za Trampa! Scenarista: Evo šta znamo!

Planeta -

Den Grini, scenarista crtane serije Simpsonovi, koja je još pre 16 godina predvidela dolazak Donalda Trampa na čelo Bele kuće, rekao je da je izbor Trampa bio logična poslednja stanica pre pada na dno.

Društvenim mrežama se juče, posle Trampovog proglašenja pobede, munjevito proširio insert iz epizode Simpsonovih iz 2000. godine. Scenarista kaže da je Trampova pobeda u to vreme bila "upozorenje za Ameriku".

"Bilo je to upozorenje za Ameriku. To je izgledalo kao logičan korak pre nego što dotaknemo dno. Taj scenario smo upotrebili, jer se poklapa sa situacijom u kojoj Amerika gubi razum", objasnio je Grini zašto su izabrali Trampa za predsednika 16 godina ranije.

Prema njegovim rečima, Tramp je u Simpsonovima bio "najapsurdniji lik koji je služio za šalu".

Izvršni producent Simpsona oglasio se juče na svom Tviter nalogu kratko napisavši: "Razočarenje!"

Inače, ovo nije prvi put da oni "predviđaju" budućnost, pa evo stvari koje smo prvo videli u čuvenoj seriji, a potom i u javnosti.

Veliki masni hamburger više nije fikcija

Simsponovi su ogromnim masnim hamburgerom želeli da ismeju američki način ishrane. Ali, masni sendvič s kobasicom, paštetom, slaninom, jajima i sirom postao je stvarnost 2005. godine u lancu Burger King. Ime mu je "Ogromni Omlet Sendvič".

Video pozivi

Lisa koja se udaje u jednoj od epizoda sa svojim majkom razgovara preko telefona koji ima ekran. Video pozivi preko mnoštva aplikacija danas su potpuno normalna stvar.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Plakat za Kil Bil tj. Ičija i Skrečija

Plakat za film Kventina Tarantina "Kil Bil" na Novom Zelandu na kojem iz mača glavne junakinje curi "krv". Istu foru nekoliko godina ranije u Simpsonovima su predstavili nasilni crtani junaci Iči i Skreči.

Ukrali limunovo drvo

U crtanoj seriji su deca ratovala s decom iz susednog grada koja su ukrala njihovo drvo limuna, a u stvarnosti se to dogodilo u Hjustonu gde su lopovi iskopali limunovo drvo i pobegli s njim.

Bart Simpson upoznao je gospodina Burnsa u stvarnom životu

Britanac Bart Simpson , optužen za posedovane vatrenog oružja, pozvan je na sud gde je trebalo da se pojavi pred sudijom gospodinom Burnsom u Kraljevskom sudu u Vorviku.

Grejači za uši u obliku hamburgera

Pojavili su se u epizodi iz 1998. i izazvali puno smeha među publikom. Na tu ideju je došao Homer, a 2013. Džoš Gejts, američki voditelj, je kada je preko Amazona naručio majicu greškom dobio ove neobične grejače.

(VIDEO) ZNALI JOŠ PRE 15 GODINA: Simpsonovi predvideli kako Tramp pozdravlja pristalice!

(VIDEO) TRAMP PREDSEDNIK SAD: Simpsonovi još 2000. videli Donalda kao lidera Amerike

(EPK/Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track