(VIDEO) PRVE IDENTIFIKOVANE ŽRTVE UBICE IZ ORLANDA: Došli da se provedu, završili u mrtvačnici
Foto: Printscreen FB

Amerika broji mrtve

(VIDEO) PRVE IDENTIFIKOVANE ŽRTVE UBICE IZ ORLANDA: Došli da se provedu, završili u mrtvačnici

Planeta -

Edvard Sotomajor junior (34), Stenli Almodovar (23), Huan Ramon Gerero (22), Luis Omar Okazio-Kapo (20), Erik Ivan Ortiz-Rivera (36), Kimberli Moris (37), Edi Džastis (30) i Luis Vijelma (22) (s desna nalevo) su prvi identifikovani od 50 gostiju kluba "Puls" koje je Omar Matin ubio u krvavom pohodu.

Identifikovani su još i Piter O. Gonzales-Kruz (22), Deril Roman Bart II (29), Deonka DiDarryl Roman Burt II (29) Dionka Didra Drejton (32), Alehandro Berioz Martinez (21), Entoni Luis Lorienodisla (25), Žan Karlos Mendez Peres (35) i Frenki Džimi Dehesus Velaskez (50).

Danas su identifikovani i Amanda Alvijar (25), Martin Benitez Tores (33), Luis Danij Vilson-Leon (37), Mercedes Marisol Flores (26), Havijer Emanuel Serano Rozado (35) i Gilberto Roman Silva Menendez (25).

Mina Džastis, majka Edija Džastisa, ispričala je novinarima da ju je sinovljem SMS trgao iz sna. Napisao je da čovek puca u klubu i da javi to policiji. Dodao je da se sakrio u toaletu, a onda je stigao jeziv SMS: "On dolazi", napisao je Edi majci. "Uhvatio nas je, unutra je s nama", dodao je.

"To su bile njegove poslednje reči", kaže neutešna majka i navodi da je Edi bio običan momak i da je radio kao računovođa.

Edvard Sotomajor je bio menadžer turističke agencije specijalizvane za rad s homoseksualnim parovima. Njegov partner je bio van kluba kad je pucnjava počela, a Edi mu je poslao SMS da se ne vraća unutra i da se on sakrio u toaletu. Dvadeset minuta kasnije poslao je poruku da je okej - i to je bilo sve.

Stenli Almodovar je bio apotekarski tehničar, najmlađe dete u porodici. Njegova majka Rozali Ramos (51), inače obolela od kancera, došla je da poseti sina. Ostavila mu je na stolu makarone sa sirom i paradajzom da jede kad se vrati iz kluba. Nesrećnica se izbezumila kad su joj javili da joj je sin upucan.

"Nadala sam se da je možda (upucan) u ruku ili nogu. Ranu u nozi preživiš", jada se majka. Ali Stenlija su meci pogodili u grudi, stomak i u bok.

Huan Ramon Gerero je baš ove godine priznao roditeljima da je gej i strahovao je kako će oni to primiti, rekao je njegov rođak Robert za CBS Njuz. Studirao je na Univerzitetu Centralne Floride i radio u telemarketingu.

Erika Ortiz-Rvieru opisuju kao "blentu" koji je voleo da pleše. RAdio je na dva mesta i bio talentovan frizer.

Vlasti nastavljaju s identifikacijom žrtava nagore masovne pucnjave u Americi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track