(VIDEO) PUCNJAVA U HJUSTONU: Policija ubila advokata koji je upucao 9 ljudi
Foto: Printscreen YouTube

Nov napad u SAD

(VIDEO) PUCNJAVA U HJUSTONU: Policija ubila advokata koji je upucao 9 ljudi

Planeta -

U američkom gradu Hjustonu u jutarnjim časovima po lokalnom vremenu devetoro ljudi je upucano u šoping centru u jugozapadnom delu grada, a policija je objavila da je ubila napadača koji je bio lokalni advokat.

U njegovom crnom automobilu marke "porše" pronađena je velika količina oružja. Prvobitno je napadač opisan kao crnac sa revolverom, a hjustonska policija je na Tviteru objavila da ga je upucala i potom dodala da je napadač preminuo.

Šef policije ovog teksaškog grada Marta Montalvo nije saopštila ime ubijenog advokata i dodala je samo da se istražuje da li su motiv pucnjavu bili "problemi koje je imao sa svojom firmom".

Od devetoro ranjenih, troje je pušteno na licu mesta, šestoro smešteno u lokalne bolnice, od kojih je jedna osoba u kritičnom stanju, a za drugu je navedeno da su joj rane ozbiljne prirode.

Neki od svedoka su naveli da je napadač ispalio nekoliko desetina metaka u automobile koji su prolazili pored njega, pre nego što je policija zapucala na njega.

Kako je prethodno javila televizijska stanica "Ej-bi-si 13", hjustonska policija je poslala odred za demontiranje bombi nakon što je sumnjivo vozilo pronađeno blizu mesta pucnjave. Policija je upozorila građane da izbegnu to područje u kojem je zaustavljen saobraćaj.

Izveštač američke televizije je iz vazduha video tela kako leže na zemlji, navodeći da se već neko vreme nisu čuli pucnji, pa je zato pretpostavio da je napadač savladan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track