(VIDEO) PUTIN ODBIO POKLON IZ JAPANA: Akita Jumi ostala bez mladoženje!
Foto: Profimedia

Ništa od dečka

(VIDEO) PUTIN ODBIO POKLON IZ JAPANA: Akita Jumi ostala bez mladoženje!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin odbio je nameru japanske vlade da mu pokloni mužjaka akite, izjavio je japanski poslanik Koići Hagiuda ne navodeći zašto je poklon odbijen.

Japan je Putinu 2012. već poklonio ženku akite, po imenu Jume. Mužjak kog su Japanci hteli da sada pošalju trebalo je da joj pravi društvo.

"Nažalost, čuli smo se sa kolegama iz Rusije i nada da ćemo im poslati i mladoženju se raspršila", napisao je Hagiuda u svom blogu.

Japanski premijer Šinzo Abe nameravao je da mužjaka akitu pokloni Putinu sledeće nedelje, kad predsednik Rusije doputuje u Japan na samit. Putin sada ima Jumi i mužjaka bugarskog ovčara Bafija, kog mu je poklonio bugarski premijer u ostavci Bojko Borisov.

Pa ipak, javnost najviše pamti Putinovu labradorku Koni, koja je uginula 2014. Koni je učestvovala i na zvaničnim sastancima, kao što je bio jedan sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Kasnije su neki mediji izveštavali da je Putin namerno pustio Koni, znajući da Merkelova ima fobiju od pasa. On je to demantovao u intervjuu za jedan nemački list, rekavši da nije znao da se kancelarka plaši pasa.

"Kad sam to saznao, izvinio sam se, naravno", dodao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track