(VIDEO) RAZOTKRIVENE MRAČNE TAJNE KLINTONOVIH Bil je žrtva nasilne žene, Hilari ga tuče i zlostavlja
Foto: Reuters 29 Jul 2016

Iza zatvorenih vrata

(VIDEO) RAZOTKRIVENE MRAČNE TAJNE KLINTONOVIH Bil je žrtva nasilne žene, Hilari ga tuče i zlostavlja

Planeta -

Bivši šef Bele kuće trpi ženine batine i nasilje još od vremena kad je bio guverner Arkanzasa, tvrdi nekoliko autora knjiga o ovom političkom paru.

Bivši predsednik SAD, i možda budući Prvi suprug, Bil Klinton, danas slavi 70. rođendan u senci ne baš srećnog imidža švalera, koji je dobrim delom stekao i dok je bio šef države.

Ambiciozni i velikih političkih apetita, Bil i Hilari upoznali su se za vreme studiranja na Jejlu i venčali se 1975. Međutim, slika o idiličnog braku otišla je u propast zbog njegovih afera, pre svega one s Monikom Levinski, kad se čak i lažno zakleo.

U knjizi "Bil & Hilari: Dakle to je ono što zovu ljubav", Darvin Porter i Denfort Prins tvrde da je zbog Bilovih neprestanih švaleracija Hilari jednom tražila da ga testiraju na sidu - naime, bivši predsednik nije voleo da koristi kondom. Među ostalim bizarnim optužbama u ovom iscrpnom i neautorizovanom pregledu ovog braka stoji i da se Bilu sviđala još jedna (bivša) prva dama - Džeki Kenedi.

Rodžer Stoun: Hilari se nasilno ponašala prema Bilu (Foto: Printscreen YouTube)
Rodžer Stoun: Hilari se nasilno ponašala prema Bilu (Foto: Printscreen YouTube)

Ali ono o čemu se javno ćuti je Hilarino nasilje i agresija prema Bilu. U knjizi "Rat Klintonovih oko žena" politički strateg Rodžer Stoun detaljno opisuje Hilarino agresivno ponašanje i to još iz doba kad je Bill bio guverner Arkanzasa.

Ljubav iz fakultetskih dana: Bil i Hilari na venčanju (Foto: Printscreen Twitter)
Ljubav iz fakultetskih dana: Bil i Hilari na venčanju (Foto: Printscreen Twitter)

"Hilari Klinton ima dugu istoriju porodičnog nasilja prema Bilu. Hilari je Bila tukla, udarala ga čvrstim predmetima, grebala ga i zbog nje je krvario", piše Stoun, kontroverzna osoba koja se nedavno naglo povukla iz kampanje Donalda Trampa, da bi sad objavio tračeve koji godinama prate Klintonove.

Policajac koji je čuvao Bila dok je bio guverner, tvrdi da je video i gore stvari. Jednom se Hilari probudila usred noći i, kad je videla da joj muž nije tu, nazvala je policajca i zahtevala da ga vrati kući. Čekala ga je, a kad je ušao zaorio se zvuk lomljave stakla i lupanja vrata.

"Kad je sve bilo gotovo, zaposleni su pronašli slomljeno staklo, tanjire i otkinuta vrata s viseće kuhinje", napisao je Kris Anderson u knjizi "Američka Evita: Put Hilari Klinton prema moći". Anderson je napisao i da je Hilari znala da napada Bila u limuzini na putu na zvanične događaje. Gađala ga je svim što joj padne pod ruku, a kad bi stigli, brzo su se dovodili u red, smeškali i mahali okupljenima.

"Hilary je bacala knjige i pepeljare na predsednika i svaki put bi ga pogodila. Hilari ga je šamarala, i to dovoljno jako da su mu na obrazu ostajali jasni crveni tragovi pristiju, koje bi tajni agenti videli čim bi on izašao", piše Anderson.

Uprkos disfunkcionalnom odnosu, Bil i Hilari se pred očima čvrsto drže zajedno. Bil podržava svoju suprugu na putu do Ovalne sobe, koji je on prošao dvaput. U nedavnom govoru podrške na demokratskoj konvenciji Bil je kazao da je Hilari "najbolji kreator promena" kog je ikad sreo u čitavom životu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track