(VIDEO) RUSI I SIRIJCI GAZE DŽIHADISTE: Oslobodili još jedan grad, ubijeno čak 650 terorista
Foto: AP, 10.03.2016.

Oslobađanje se nastavlja

(VIDEO) RUSI I SIRIJCI GAZE DŽIHADISTE: Oslobodili još jedan grad, ubijeno čak 650 terorista

Planeta -

Sirijska vojska uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oslobodila je od terorista grad Tadef u provinciji Alep, saopštili su iz ruskog Ministarstva odbrane.

Pripadnici sirijske vojske oslobodili su grad Tadef, najjače uporište militanata na ulazu u grad Bab. Tokom operacije ubijeno je 650 terorista, uništena dva tanka, četiri oklopna vozila, 18 autoimobila sa instaliranim teškim naoružanjem i sedam minobacača.

„Tokom ofanzive na severoistok provincije Alep, uz podršku avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, jedinice Oružanih snaga Sirije su oslobodile od terorista DAEŠ-a grad Tadef koji je bilo najčvršće uporište militanata na ulazu u grad Bab“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Navodi se da je u potpunosti preuzeta kontrola nad putem u pravcu Rake, preko kojeg je vršeno snabdevanje odreda terorista naoružanjem i municijom u gradu Bab.

Osim toga, tokom ofanzive sirijske vladine snage su izašle na liniju razgraničavanja sa formacijama Slobodne sirijske vojske, koja je dogovorena sa Turskom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Nimic vs Kuznjecov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track