(VIDEO) RUSKA VOJSKA: UN prestale da isporučuju pomoć gladnima u Alepu
Foto: Printscreen YouTube/Ruptly TV

Kasne

(VIDEO) RUSKA VOJSKA: UN prestale da isporučuju pomoć gladnima u Alepu

Planeta -

MOSKVA - Ruska vojska kritikovala je danas Ujedinjene nacije zbog toga što je svetska organizacije prestala sa odugovlačenja sa isporukom humanitrane pomoći u područja Alepa, koja su nedavno oslobodila sirijska vojska.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov pozvao je u saopštenju šefa humanitarne radne grupe UN za Siriju Jana Egelanda da brže napreduje da se obezbedi pomoć za ta područja.

Prema njegovim rečima, ruska vojska jedini je izvor hrane, medicinskih i drugih zaliha za 90.000 stanovnika delova Alepa koje je sirijska vojska zauzela ove nedelje. Ruska vojska je, takođe, saopštila da su snage sirijske vlade danas oslobodile grad Kan al-Ši, koji se nalazi nedaleko od prestonice Damaska. Pobunjeničke grupe, pod čijom je kontrolom bio grad od 2012. godine, napustile su taj grad ove nedelje po dogovoru sa sirijskim zvaničnicima, navodi Centar za pomirenje u Siriji ruske vojske i ističe da je grad sad pod punom kontrolom vladinih snaga.

Ruske trupe jedine donose humanitarnu pomoć u Alep

U saopštenju se navodi da je 1.846 pobunjenika i 1.164 njihovih rođaka prešlo autobusima, koje je obezbedila vlada, u grad Idlib, pod kontrolom pobunjenika, u severnoj Siriji. Centar dodaje da će još 100 pobunjenika i 300 članova njihovih porodica krenuti za Idlib narednih dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track